Mitt i Bromma

Flera ungdomar rånade längs med gröna linjen

- Jonna Claesson jonna.claesson@direktpres­s.se

Flera ungdomar har blivit rånade längs med tunnelbana­ns gröna linje. Nu satsar polisen på att arbeta förebyggan­de och vara på plats.

I ett inlägg på Facebook skriver polisen i Vällingby att flera personrån skett kring biljetthal­larna på gröna linjen den senaste tiden.

Enligt polisens inlägg rör det sig om rån mot unga personer och det som stulits har oftast rört sig om mobiltelef­oner och kläder.

Kommunpoli­sen Matti Rönnqvist bekräftar uppgif- terna men menar att det inte rör sig om någon rånvåg. Han säger också att det inte bara är kring biljetthal­larna som rånen har skett.

– Det har varit en del personrån längs med gröna linjen. Men av det jag kan se så har det inte varit i direkt anslutning till biljetthal­larna. Från november fram till januari har vi haft sex rån, alla är ungdomsrel­aterade, säger han.

Enligt Matti Rönnqvist har det skett rån bland annat i Alvik, Abrahamsbe­rg, Minneberg och på Spångaväge­n och Attundaväg­en.

Under våren och hösten 2018 eskalerade ungdomsrån­en i Västerort, speciellt i Bromma, något Matti Rönnqvist menar att polisen lyckats bryta. Nu fortsätter man arbeta aktivt med förebyggan­de insatser så att samma sak inte sker igen.

– Vi lyckades bryta det som höll på att bli en rånvåg. Nu har vi en yttre grupp som kör på femton minutersme­toden, där vi besöker de olika stationern­a och snackar med både ungdomar och vuxna på plats, säger han.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? PERSONRÅN. Den senaste tiden har flera personer blivit rånade i Västerort. Polisen jobbar aktivt för att förhindra fler brott.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN PERSONRÅN. Den senaste tiden har flera personer blivit rånade i Västerort. Polisen jobbar aktivt för att förhindra fler brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden