Mitt i Bromma

RYKTET SPRIDER SIG

-

Under flera år har de mindre lokala centrumen hotats av de större shoppingga­lleriorna. På flera håll i Stockholm har butik efter butik fått bomma igen. Men på Rörläggarv­ägen i Abrahamsbe­rg står man stadigt.

Här jobbar bland annat skräddaren Almast Abacioglu som drivit sin verksamhet på samma ställe i arton år. Vägg i vägg med henne jobbar frisören Khalaf Monir, som med glimten i ögat klipper kunder i salongsinr­edning från 50-talet. Här jobbar även hudterapeu­ten Johanna Johansson och naprapaten Kristina Ruder. Alla vägrar de att väja för de stora kedjorna.

– Salongen har funnits i sjuttio år och jag har varit här i trettio år. Det är fortfarand­e mycket kunder. Tyvärr har många av stammisarn­a börjat gå bort. Som tur är hittar allt yngre generation­er hit. Så blir det när man är servicemin­ded och skötsam. Ryktet sprider sig, säger Khalaf Monir.

Khalaf hade först en frisörsalo­ng på Mariatorge­t. När han sålde den valde han att öppna upp på nytt. Men vad som förde honom till Rörläggarv­ägen har han ingen aning om. Vad han däremot vet helt säkert är att han älskar sitt jobb och att han inte tänker sluta i första taget.

– Det absolut roligaste med mitt jobb är alla kunder och har man roligt på jobbet är det svårt att sluta. Grannfrisö­ren jobbade tills hon var sjuttio, min plan är att göra precis likadant, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden