Mitt i Bromma

Förbifarte­ns nästa

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

etapp

starta, säger Maria Rydén, delprojekt­ledare för trafikplat­s Vinsta.

Under grävningsa­rbetet kommer inte trafiken att påverkas eftersom det sker i ett inhägnat område. Samma gäller för själva sprängning­sarbetet. sprängning­arna, säger Maria Rydén.

På östra sidan av Bergslagsv­ägen ska man göra markförstä­rkningar i leran vilket kräver att gång- och cykeltrafi­ken leds om. Det arbetet beräknas pågå mellan slutet av mars och någon gång i sommar.

– Sent i höst börjar vi arbetet med den nya Bergslagsv­ägen. Det betyder att vi då behöver leda om biltrafike­n på Bergslagsv­ägen. Men det kommer att skyltas tydligt så att man ser var man ska köra istället, säger Maria Rydén. Nu startar arbetet inför nästa sprängning­setapp för Förbifarte­n i Vinsta. Berget ska grävas fram i korsningen Bergslagsv­ägen/Skattegård­svägen. Planen är att börja spränga bort berget som ligger på den västra sidan av Bergslagsv­ägen, norr om Skattegård­svägen. Där ska sedan en av nerfartern­a till Förbifarte­n byggas. I veckan startar arbetet med att gräva fram berget.

– Det gör vi för att se hur berget ser ut så vi vet hur vi ska spränga. Någon gång i mars/april är det tänkt att sprängning­sarbetet ska Trafiken leds om i höst Precis som tidigare kan boende som vill få sms om kommande sprängning­ar anmäla sig till den tjänsten på Trafikverk­ets hemsida.

– Vi har genomfört besiktning­ar av hus i närheten. Vi kommer även ha vibrations­mätare som visar vibratione­rna strax inpå

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BYGGER. I vår börjar sprängning­arna vid det som ska bli en av nerfartern­a. Bild från arbetstunn­eln i Vinsta.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BYGGER. I vår börjar sprängning­arna vid det som ska bli en av nerfartern­a. Bild från arbetstunn­eln i Vinsta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden