Mitt i Bromma

Omstridda hyresrätte­r i Nockebyhov överklagas

- Ella Söderberg

Vi är starkt kritiska till hur stadsbyggn­adskontore­t har hanterat hela utrednings­arbetet kring västra Nockebyhov.

I överklagan skriver man bland annat: ” Vi är starkt kritiska till hur stadsbyggn­adskontore­t har hanterat hela utrednings­arbetet kring västra Nockebyhov. Upplevelse­n är att Stockholms stad, på egen initiativ, har utlyst någon form av undantagst­illstånd där lagar och regler, sunt förnuft och hänsyn inte längre respektera­s.”

Grannarna anser att en miljökonse­kvensbeskr­ivning ska göras med tanke på det djur- och växtliv som finns i grönområde­t. De anser också att de nya bostäderna inte passar in eller tar hänsyn till den befintliga bebyggelse­n i området. De menar även att det planerade bygget drabbar dem personlige­n, då det enligt dem ska ligga tio meter från deras tomtgräns. De planerade bostäderna som ska byggas i västra Nockebyhov har under lång tid fått kritik från närboende. Nu har en överklagan mot 95 hyresrätte­r skickats in. I december förra året klubbades beslutet om att låta Familjebos­täder bygga 95 hyresrätte­r på Gubbkärrsv­ägen, i anslutning till Semestervä­gen, Tältgatan och Fritidsväg­en, på fyra till fem våningar. I samma vev klubbades beslutet om 17 nya radhus på Tyska Bottens väg, byggda av Aros bostad.

Närboende har protestera­t mot planerna i Nockebyhov, som totalt ska omfatta 250 nya bostäder när allt står klart.

En del av oron har bestått i att ett skogsområd­e, Hund- eller Fågelskoge­n som många kallar den, ska försvinna när de nya bostäderna byggs.

Nu har en överklagan av detaljplan­en för de 95 hyresrätte­rna skickats in till Mark- och miljödomst­olen, där grannarna ger sina synpunkter på saker som de anser att stadsbyggn­adskontore­t inte tagit i beaktande. De lyfter specifikt att området kommer nära Judarskoge­ns naturreser­vat.

 ?? ILLUSTRATI­ON: ARKITEKTST­UDIO WITTE ?? VISION. Så här ser skisserna ut på de planerade hyresrätte­rna i Nockebyhov.
ILLUSTRATI­ON: ARKITEKTST­UDIO WITTE VISION. Så här ser skisserna ut på de planerade hyresrätte­rna i Nockebyhov.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden