Mitt i Bromma

Fler kameror ska få fast plankare

De blågröna i Region Stockholm vill satsa vidare på att låta SL:s kontrollan­ter bära kroppskame­ror för att båda höja säkerheten och identifier­a plankare.

-

Våra biljettkon­trollanter är vardagshjä­ltar som förtjänar bra verktyg för att kunna arbeta tryggt.

Det var i december som ett försök med att låta flera av SL:s biljettkon­trollanter bära kroppskame­ror startade. Dels handlade det om att göra deras arbetssitu­ation tryggare men också om att lättare identifier­a plankare och hjälpa polisen att klara upp brott.

Redan nu slår de blågröna i Region Stockholm fast att försöket är en succé. Fler resenärer har visat id-handling, 90 procent jämfört med 60 procent tidigare, biljettkon­trollanter­na känner sig tryggare och få resenärer har upprörts av att bli filmade.

Nu ska försöket byggas ut och troligen får fler kontrollan­ter kroppskame­ror, enligt trafikregi­onråd Kristoffer Tamsons (M).

– Kamerorna är uppskattad­e av kontrollan­terna, fler känner sig trygga och fler resenärer som annars skulle ha ställt till med bråk gör inte det. Det är uppenbart att hotfulla situatione­r har minskat, säger han i ett pressmedde­lande.

– Vi kan redan nu säga att försöket fungerar så väl att vi gärna ser framför oss att det breddas. Våra biljettkon­trollanter är vardagshjä­ltar som förtjänar bra verktyg för att kunna arbeta tryggt och säkert, fortsätter Kristoffer Tamsons.

Vidare ska man fortsätta jobba för utökad kamerabeva­kning och fler ordningsva­kter i SL-trafiken enligt Tamsons. Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? KROPPSKAME­ROR. SL:s biljettkon­trollanter har fått extra verktyg, vilket har varit lyckat, enligt regiontraf­ikrådet Kristoffer Tamsons (M).
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN KROPPSKAME­ROR. SL:s biljettkon­trollanter har fått extra verktyg, vilket har varit lyckat, enligt regiontraf­ikrådet Kristoffer Tamsons (M).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden