Mitt i Bromma

Garboaukti­on lockade nostalgike­r

-

Auktionen på nattklubbe­n Grand Garbo i Sundbyberg gick ”över förväntan”, enligt arrangören. Bland annat klubbades ett tjurhuvud för hela 20 000 kronor.

avlor och speglar för mer än vi kunde ana.

Totalsumma­n på vad auktionen inbringade kan Martin Tovek inte nämna, men han och Garbos ägare är ”mer än nöjda”.

– Det gick över förväntan. Mest överraskan­de var nog att ett tjurhuvud, med tillhörand­e sadel, köptes för 20 000 kronor.

Auktionens främsta dyrgrip blev en ljusrigg för 60 000 kronor.

Det var i november som Ulf Westerberg, ägaren av Grand Garbo och Gretas, lät meddela att verksamhet­en skulle läggas ner. På nyårsafton höll alltså Sumpans populära nattklubb öppet för sista gången. Jonny Andersson

99 procent blev sålt.

i måndags bytte nästan allt ägare.

– 99 procent blev sålt. Jag vet att en ljuseffekt inte blev såld och det fanns något mer som ingen bjöd på, säger Martin Tovek, vd på Toveks auktioner.

Martin Tovek är väldigt nöjd, till och med förvånad.

– Den här auktionen måste ha varit mycket nostalgisk för många, det var ett otroligt tryck. Bland annat gick takt- På nyårsafton gick klassiska nattklubbe­n Grand Garbos och restaurang­en Gretas i graven med buller och bång. Kort därefter dök skyltar upp i fönstren om att inventarie­rna skulle auktionera­s ut. Nu är allt sålt. Över 150 personer kom sista visningen i söndags och

 ?? FOTO: TOVEKS AUKTIONER ?? TROFÈ. Det här tjurhuvude­t kostade köparen 20 000 kronor.
FOTO: TOVEKS AUKTIONER TROFÈ. Det här tjurhuvude­t kostade köparen 20 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden