Mitt i Bromma

Vällingbys ”snällvägg” ska värma i vinterkyla­n

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

Har du en jacka som du inte använder? Nu kan du hänga upp den i Vällingby centrum så att någon som behöver kan få den. Det är Vällingby centrum och Stadsmissi­onen i Vällingby som står bakom initiative­t. Vällingby centrum har fått en egen ” Wall of kindness” där människor som har en jacka över kan hänga upp den, så att andra personer som behöver en vinterjack­a kan hämta den där. Det är Vällingby centrum som tagit initiative­t och Stadsmissi­onen i Vällingby är med och bidrar med jackor.

– Vi tyckte att det var ett jättefint initiativ av Vällingby centrum. Det är en kall vinter och det kan finnas många som behöver en jacka, säger Lisa Olsson, verksamhet­sledare på Stadsmissi­onen.

Hänger till mars

Jackorna hänger uppe på väggen vid lilla huset bredvid isbanan på torget i Vällingby centrum. Krokarna fylls på efterhand både från Västerorts­bor och från Stadsmissi­onen.

Tanken är att väggen ska vara uppe till den tredje mars, sedan skänks eventuella jackor som är kvar till Stadsmissi­onen.

– Vem som helst kan gå dit och hänga upp en jacka och antingen ta en ny eller bara lämna en jacka. Om man inte har en jacka och behöver en är det bara att gå till torget, säger Lisa Olsson.

Rörelsen Wall of kindness startade i Iran för tre år sedan med syftet att hjälpa hemlösa som frös med just jackor. Nu har alltså Västerort fått sin första vägg i Vällingby.

– När jag läste på om det här insåg jag att det är något som har spridit sig omkring hela världen. Mer sånt tycker jag!, säger Lisa Olsson.

 ??  ?? SNÄLL VÄGG. Fram till tredje mars kan människor skänka jackor till behövande.
SNÄLL VÄGG. Fram till tredje mars kan människor skänka jackor till behövande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden