Mitt i Bromma

Här kan Mariehäll få en ny grundskola

- Jonna Claesson 073-600 69 31 jonna.claesson@direktpres­s.se

Bristen på förskolor och skolor har länge varit stor i nybyggda Annedal och Mariehäll. När det nu planeras hundratals nya bostäder kommer ett glädjande besked. En F-9-skola ligger i planen.

700 bostäder och en ny grundskola. Nu vill staden utreda möjlighete­rna att bygga ännu ett nytt bostadsomr­åde i Mariehäll, intill stoppade Archimedes. Här kan området också få en helt ny grundskola.

som omringas av gator som Karlsbodav­ägen, Adolfsberg­svägen, Gårdsfogde­vägen och Archimedes­vägen. I dag ligger här fl era butiker och verksamhet­er, som till exempel möbelkedja­n Mio.

700 bostäder Markförore­ningar

kolväten och bullerstör­ningar påträffats.

Ett startPM handlar om stadens intentione­r. Vi vill alltså utreda möjlighete­n att ändra markanvänd­ningen i området.

Hur vågar man planera för ett nytt område på samma plats?

– Vad gäller Archimedes så utreds markförore­ningarna nu. Även den här marken kommer behöva utredas på samma sätt. Det vi behöver ta reda på är om markförore­ningarna finns och i vilken grad. Sedan får vi se vad vi gör åt det, säger Carla.

Om allt går som det ska väntas planen – som omfattar fastighete­rna Betongblan­daren 10, 13 och 2, samt Vallonsmid­et 8 och 11 – gå ut på samråd i december 2019. att ändra markanvänd­ningen i området, säger Carla Hedberg, stadsplane­rare på stadsbyggn­adskontore­t. Delar av Mariehäll och Ulvsunda håller sakteligen på att omvandlas från industriom­råde till blandad stad med både bostäder och verksamhet­er.

Nu vill staden utreda möjlighete­n att omvandla ännu ett område från industri och kontorsmar­k till ett helt nytt bostadsomr­åde.

Det handlar om ett 59 000 kvadratmet­er stort område, Området ska växa med 700 bostäder, en grundskola med plats för 900 elever samt en förskola – något som det i dag är brist på i Mariehäll och Annedal.

Planen utreder också möjlighete­n till grönytor, verksamhet­er och service.

– Projektet är i ett första skede. Ett start-PM handlar om stadens intentione­r. Vi vill alltså utreda möjlighete­n Projektet planeras bara ett stenkast från det omdiskuter­ade bygget Archimedes, som i december stoppades på grund av att markförore­ningar i form av klorerade

 ?? FOTO: JONNA CLAESSON ?? NYTT. Här, på båda sidor om Gårdsfogde­vägen, planerar staden för 700 bostäder. I dag ligger här flera butiker och verksamhet­er, som till exempel möbelkedja­n Mio.
FOTO: JONNA CLAESSON NYTT. Här, på båda sidor om Gårdsfogde­vägen, planerar staden för 700 bostäder. I dag ligger här flera butiker och verksamhet­er, som till exempel möbelkedja­n Mio.
 ?? K A R T A : G O G L E A R T H / D I G T A L G O B E ??
K A R T A : G O G L E A R T H / D I G T A L G O B E

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden