Mitt i Bromma

Traneberg får retrobutik – på 13 kvadratmet­er

-

Klassiska designmöbl­er, vintagepor­slin, neonskylta­r och lampor. Det är ett urval av de saker som går att fynda i den nya butiken Shop Retro som öppnat i Traneberg.

I början av mars öppnade Annika Starborg och Ola Axman en ny vintagebut­ik i Traneberg. I butiken, som bara är 13 kvadratmet­er stor, har de fyllt varenda hörn med gamla ting.

– Vi satsar på affordable design. Idag är designmöbl­er väldigt dyrt men vi vill att alla ska kunna njuta av det till överkomlig­a priser. Sedan är det ju 2019 och vi satsar på miljön, därför är återvin- ningen ett viktigt perspektiv, berättar Annika.

Annika och Ola brinner för skandinavi­sk design och menar att retromöble­r och porslin är en hobby.

– Vi är ju lite utav två nördar när det kommer till det här. Och det var så vi träffades faktiskt. Båda hängde på Blocket väldigt mycket och letade efter samma grejer. Till slut bestämde vi oss för att slå ihop våra lager och öppna den här butiken ihop, säger hon.

Varje föremål i butiken har en unik historia, vilken varken Annika eller Ola kommer vara sena med att berätta.

– De flesta grejer har ju en historia och vi delar gärna med oss av dem. Igår var vi exempelvis och hämtade ett parti Myranstola­r av Arne Jacobsen som har stått på restaurang East på Stureplan. Det är lite roligt att kunna berätta en sådan historia för sina gäster, istället för att det är en möbel från Ikea, säger Annika.

I nuläget har butiken bara öppet på söndagar men hemsidan uppdateras successivt och finner man en möbel man vill ha, kan butiken öppna upp för ett tag samma dag.

– Vi bor ganska nära så hittar man någonting man vill ha så kommer man inte behöva vänta på sina fynd, säger hon.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden