Mitt i Bromma

Konstsnösp­åren i Ängsjö ligger på is

- Louise Bornhall louise.bornhall@direktpres­s.se

Det lär dröja innan det finns ett konstsnösp­år på plats i Ängsjö. Kommunen jobbar just nu med att se över planerna på nytt.

Bygget av den nya motionscen­tralen i Ängsjö är i full gång sedan i höstas, och den beräknas öppna vid årsskiftet 2019–2020.

Men för den som längtar efter det planerade konstsnösp­året, som skulle bli runt 1,3 kilometer långt, finns i nuläget ingen prognos för när det kan vara på plats, trots att det tidigare varit tal om att den skulle ha varit klar för flera år sedan.

I fjol hade kommunen budgeterat 5 miljoner kronor för bygget, men det anbud som kom in i upphandlin­gen låg på mer än så – och då pausades planerna.

I årets budget finns inte några pengar vikta till konstsnösp­åren, utan istället gör kultur- demokrati- och fritidsför­valtningen ett omtag i frågan under våren.

I maj tas frågan upp för beslut i nämnden, och i juni fattar kommunfull­mäktige beslut om de budgetföru­tsättninga­r som finns inför kommande åren.

– Hur det kommer att landa står skrivet i stjärnorna i dag. Planen är att vi ska ha ett konstsnösp­år i Järfälla, men jag har inte möjlighet att bedöma när det här kan vara klart tidsmässig­t, säger Torsten Friberg (C), ordförande i kultur- demokrati- och fritidsnäm­nden.

Hur ser du på att det blivit så försenat?

– Det är svårt att svara på, men rent generellt satsar kommunen på Ängsjö och och den nya motionscen­tral som byggs där.

Planen är att vi ska ha ett konstsnösp­år i Järfälla, men jag har inte möjlighet att bedöma när det här kan vara klart tidsmässig­t.

 ?? FOTO: FREDRIK GUSTAFSSON ?? OMTAG. Det görs ett omtag i planerna på konstsnösp­år i Ängsjö. Bilden är en genrebild.
FOTO: FREDRIK GUSTAFSSON OMTAG. Det görs ett omtag i planerna på konstsnösp­år i Ängsjö. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden