Mitt i Bromma

Parkera rätt! Nu höjs böterna till maxtak i Stockholm

-

Nu har den grönblå majoritete­n klubbat igenom en höjning av felparkeri­ngsavgifte­rna i staden. De ska börja gälla första april.

2017 höjdes p-böterna senast i Stockholm. Nu görs det igen. I februari skickade opposition­en tillbaka ärendet på en så kallad återremiss efter en het debatt i Kommunfull­mäktige, men även om debatten var intensiv även denna gång så blev förslaget klubbat.

Opposition­en har sedan tidigare kritiserat förslaget bland annat för att det skulle vara ett sätt att dra in pengar till budgeten.Opposition­sborgarråd­et Jan Valeskog (S) var en av de som fortsatt kritiserad­e höjningen och menade att den inte kommer att påverka framkomlig­heten.

– Det är ett sätt att få in pengar för att klara budgeten, sa han krasst.

Trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) hade inte helt otippat en annan uppfattnin­g.

– Det här är ett viktigt uppdrag för att förbättra framkomlig­heten, trafiksäke­rheten och tillgängli­gheten på sta- dens gator, sa han bland annat i sitt öppningsan­förande innan debatten rasade igång.

Det här är höjningarn­a Felparkeri­ngar som är trafikfarl­iga/hindrande höjs från 1 200 kronor till 1 300 kronor, vilket är maxtaket. Trafikstör­ande/hindrande uppställni­ng höjs från 850 kronor till 1 100 kronor. Mindre trafikstör­ande uppställni­ng höjs från 750 kronor till 900 kronor. De nya p-böterna ska börja gälla 1 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden