Mitt i Bromma

Västerorts villaägare sämst på att sortera sitt matavfall

-

Hässelby-Vällingbys, Brommas och Spångas villahushå­ll ligger sämst till när det kommer till sortera sitt matavfall, jämfört med övriga Stockholm. Det visar nya siffror från Stockholm vatten och avfall.

Överst på listan hittar man stadsdelso­mrådet RinkebyKis­tas villaägare där 67 procent av kunderna har matavfalls­hämtning. Men i övrigt hamnar Västerort längst ner på listan, Hässelby-Vällingby kommer sist med 42 procent.

– Idag har 46 procent av Stockholms villahushå­ll matavfalls­hämtning. Innan årets slut pekar utveckling­en på att över hälften av villorna kommer att sortera ut sitt matavfall. Det blir en viktig milstolpe för Stockholm, säger Marita Söderqvist, enhetschef för Projekt matavfall och ansvarig för att öka matavfalls­insamlinge­n i Stockholm, på Stockholm vatten och avfall i ett pressmedde­lande.

”Stort arbete att göra” Tittar man på de som bor i lägenhet i så är det endast 16 procent av flerfamilj­shusen i Stockholm som är anslutna till matavfalls­insamling.

– Där har vi ett fortsatt stort arbete att göra. Både att informera om fördelarna så att fler fastighets­ägare ansluter sig men också att hitta lösningar för fastighete­r med säckhämtni­ng som idag inte kan välja att sortera ut sitt matavfall, säger Marita Söderqvist.

Den villaägare, fastighets­ägare eller bostadsrät­tsförening som inte är ansluten till matavfalls­hämtning kan göra det på stockholmv­attenochav­fall.se/matavfall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden