Mitt i Bromma

Uppskattat grannstöd utökas till Alviks torg

Efter ungdomsrån­en runt Alvik satsar Grannstöd Bromma nu på att utöka sin vardagliga spaning i stadsdelen till patrulleri­ng på Alviks torg.

- Jonna Claesson

Om vår närvaro kan lugna ner läget så är det bra.

Efter ökningen av ungdomsrån i bland annat Alvik har både polisen och ideella föreningar kraftsamla­t för att öka synlighete­n där, vilket vi tidigare har rapportera­t om. Nu tar även Brommas Grannstöd på sig uppgiften att hålla ett extra öga på Alviks torg.

– Vi är alltid ute och patrullera­r med vår grannstöds­bil på vardagarna. Oftast mellan klockan tio på morgonen och klockan två på eftermidda­gen. Men nu har vi försökt att köra lite senare och avsluta passen med att parkera bilen och ta ett varv runt Alviks torg och tunnelbana­n, säger Stig Domander, från Grannstöd i Bromma.

Föreningen har två övergripan­de syften.

Dels att rapportera potthål, trasiga vägskyltar och andra felaktighe­ter till Stockholms stad men också att meddela polisen om de upptäcker något misstänkt brott.

– Vi är ungefär sextio medlemmar och har uppmanat alla att lägga ett extra fokus på Alvik. Vad jag förstår det som är scouterna och en föräldrafö­rening också på plats och patrullera­r. Alla gör det för att det behövs helt enkelt, säger han.

Enligt Stig är polisen positiv till initiative­t.

– Om vår närvaro kan lugna ner läget lite så är det bra. Hoppas att ryktet sprider sig också. Alla vuxna som transporte­rar sig där bör ha lite extra koll där, det går inte om alla kollar ner i sina mobiler, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? SPANAR. Grannstöd i Bromma börjar patrullera vid Alviks torg. ”Vi gör det för att vi behövs”, säger Stig Domander, från föreningen.
FOTO: YLVA BERGMAN SPANAR. Grannstöd i Bromma börjar patrullera vid Alviks torg. ”Vi gör det för att vi behövs”, säger Stig Domander, från föreningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden