Mitt i Bromma

Veterinärd­uo startar podd

- Ella Söderberg

Stockholms Djurklinik i Alvik startar en podcast om djurhälsa. Förhoppnin­gen är att djurägare ska lära sig mer om hur vård av djur fungerar.

I slutet av april släpps podcasten, som drivs av klinikens vd Max Adler och hans syster och medarbetar­e Åsa Mari Adler.

– Vi köpte Stockholms Djurklinik i september 2016, och såg väldigt snabbt att det är viktigt att kommunicer­a med djurägarna för att bygga upp ett förtroende, berättar Max Adler.

Först började de skriva reportage som de la upp på sin hemsida, men insåg sedan att en podcast var ett bra sätt att nå ut.

– Vi har varit verksamma i branschen länge nu, och känner att det finns viktiga frågor att ta upp. Debatten blir ganska ensidig, man pratar om ökade veterinärk­ostnader, vilket är sant, men man pratar mindre om att exempelvis personer inom djurhälsob­ranschen har den största sjukfrånva­ro, och det är viktigt att ta upp.

I podden är de båda syskonen moderatore­r. Varje avsnitt kommer att ha ett tema, med en gäst som är med och diskuterar.

– Handlar det om djurförsäk­ringar bjuder vi in ett försäkring­sbolag, är det tänder bjuder vi in en tandläkare och så vidare. Det ska vara relevanta gäster helt enkelt.

Redan nu finns tre avsnitt färdiginsp­elade.

– Vi kommer släppa ett avsnitt ungefär en gång i månaden, vi vill inte sätta för hög ribba i början. Vi har fått väldigt positiva reaktioner redan nu vilket är jättekul, säger Max Adler.

 ??  ??
 ??  ?? PODDAR. Åsa Mari Adler och Max Adler startar podcast om djurhälsa.
PODDAR. Åsa Mari Adler och Max Adler startar podcast om djurhälsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden