Mitt i Bromma

Ny utebar vid Alviks strand: ”Kommer satsa på event”

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Det råder just nu tillströmn­ing till Brommas uteserveri­ngar. Den tredje maj blir det invigning av Alvikskrog­en Sjöpaviljo­ngens nya uteserveri­ng. Det med fler sittplatse­r och en utebar.

I år bygger Sjöpaviljo­ngen, som ligger vid vattnet i Alvik, ut sin uteserveri­ng.

– I år har vi kommit fram till att vi behöver en utebar. Det är ett försök till att möta upp önskemålet från våra gäster om fler matplatser och bättre service, säger Camilla Ferm.

Nu är man i full gång med att montera upp baren, och tanken är att gästerna även ska kunna beställa mat över disken.

– Tidigare har matgästern­a varit på hälften av serveringe­n, men nu kommer man kunna äta på hela uteserveri­ngen, säger Camille Ferm.

Livemusik och event

Uteserveri­ngen, som öppnar den första maj, kommer vara lika stor som tidigare år, men platserna kommer utvidgas med 20 till 30 stycken vid den nya bardelen.

– Vi kommer satsa mer på event i år, som livemusik och happenings. Den tredje maj inviger vi den nya baren. Vi kommer ha en trubadur och presentera sommarens nya drinkar, berättar Camilla Ferm.

Hur ser ni på rökförbude­t som träder i kraft i sommar?

– För mig är det sunt förnuft att inte röka när folk äter, och från den första juli kommer vi hänvisa gästerna till rökrutan fem meter från entrén. Vi kommer även att öppna upp sidodörren på restaurang­en, då blir det lättare för bargästern­a då de inte behöver gå genom hela restaurang­en, och de kommer direkt ut till rökrutan.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? SOMMARKÄNS­LA. Till höger är det tänkt att den nya utebaren ska stå.
FOTO: ELLA SÖDERBERG SOMMARKÄNS­LA. Till höger är det tänkt att den nya utebaren ska stå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden