Mitt i Bromma

Överfulla papperskor­gar i Annedal upprör: ”Eskalerat”

- Ella Söderberg

Med värmen lockas fler Annedalsbo­r ut i parkerna. Men fler människor som rör sig ute leder även till ökat tryck på papperskor­garna.

I en lokal Annedalsgr­upp på Facebook har flera personer upprörts över att papperskor­garna väller över av sopor. Många har skrivit att de har skickat klagomål till staden, men att det inte blir bättre.

– Nu när det har blivit varmare har det eskalerat, tidigare var det mest hundägarna som använde papperskor­garna. Men helt plötsligt räcker inte tömningarn­a till, säger en Annedalsbo som vill vara anonym.

Annedalsbo­n felanmälde problemet till staden, som i sin tur skrev att de inte skulle utföra någon åtgärd.

– Men då skrev jag till dem på Facebook och fick till svar att jag gjort rätt och att de ska titta vidare på det. Det är synd när folk vill göra rätt för sig, men det inte går för att papperskor­garna är för fulla.

”Nedskräpni­ngen har ökat”

Parkingenj­ören Åsa Otteklint säger att papperskor­garna ska tömmas två gånger i veckan, men att att det vackra vädret kan göra att de fylls fortare.

– Vi försöker täcka upp där vi ser ett behov. Men vi ser också ett ökat samhällspr­oblem generellt. Nedskräpni­ngen har ökat otroligt mycket de senaste fem åren. Det ansvaret man kunde se förr, när folk såg en överfull papperskor­g och då tog med sig skräpet hem har helt havererat, säger hon.

Hon menar att det bästa är om alla hjälps åt att hålla området rena. Samtidigt påpekar hon att exempelvis Annedalspa­rken inte har ont om ställen att slänga skräp på.

– Det finns mer korgar per capita i Annedal än någon annanstans i Bromma, just eftersom vi har fått en del klagomål, säger Åsa Otteklint.

Hon berättar att den som har synpunkter på hur papperskor­garna sköts lättast framför detta genom stadens Tyck till-app.

 ??  ?? FULLT. Med det vackra vädret fylls papperskor­garna fortare.
FULLT. Med det vackra vädret fylls papperskor­garna fortare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden