Mitt i Bromma

Juventus ordnar sommarläge­r – på Olovslunds IP

- Ella Söderberg

För den fotbollsin­tresserade finns nu chansen att lära sig träna på samma sätt som Cristiano Ronaldo gör. I augusti hålls nämligen Juventus Academy Summer Camp 2019 för barn och ungdomar i Bromma.

Sommarutbi­ldningen är en kickoff inför att den italienska klubben startar upp en akademi i Stockholm nästa år, Juventus Academy Sweden. Akademin finns redan i Italien, och kommer nu till Sverige.

Till Juventus Academy Summer Camp kommer tre tränare från den italienska akademin i Turin, och utbildning­en hålls på Olovslunds IP i Bromma den 4 till 9 augusti.

– Akademin har haft lite camper i Sverige förut, men för Stockholms stad är det första gången. Vi valde Olovslund för att det är ett bra område, säger Andreas Vanberg, fotbollsan­svarig för Juventus Academy Sweden.

Han berättar att alla i åldrarna fem till 17 år är välkomna att anmäla sig, både ensamma spelare och ett helt lag.

Vad kan man förvänta sig av det här lägret?

– Fantastisk­a ledare och tränare. Man får lära sig Juventus träningsme­todik och utbildning, men också stimulans och glädje.

Men träningslä­gret kostar. 2 500 kronor får deltagaren betala, då ingår mat och träningski­t. Anmälan görs på akademins hemsida.

Under 2020 kommer som nämnt en akademi starta upp någonstans i Stockholm, där unga tjejer och killar kommer att få lära sig utöva fotboll på profession­ell nivå.

– Det känns häftigt, det här innebär att de som spelar fotboll i Sverige kommer få samma förutsättn­ingar som världsklas­sutbildnin­gen, utan att behöva bo i Italien. Så småningom kommer vi även ha utbyten mellan spelarna som får åka till akademin i Turin, säger Andreas Vanberg.

 ??  ??
 ?? FOTO: JOHN HELLSTRÖM ?? TAGGAD. Andreas Vanberg är fotbollsan­svarig för Juventus Academy Sweden.
FOTO: JOHN HELLSTRÖM TAGGAD. Andreas Vanberg är fotbollsan­svarig för Juventus Academy Sweden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden