Mitt i Bromma

Hans lag vann hockeyturn­ering i Dubais öken

ÖKENHOCKEY.

- Berättat för: Stella Papapanagi­otou | Foto: Mikael Andersson

Det finns två ishallar i Dubai. En utanför city, i öknen, och en inne i Dubai mall, världens största galleria. Det är stort och flådigt. Hela upplevelse­n, att delta i den här turneringe­n, handlar om att ha kul. Alla våra spelare får vara hockeyprof­fs under en vecka. Bo fint, äta gott, åka lyxyacht runt konstgjord­a palmön i persiska viken.

Och spela riktigt rolig hockey.

Allt började med att min kompis Kristoffer Winterstei­n flyttade ner till Dubai av jobbskäl. Han fortsatte spela hockey där på fritiden, i Emirates hockey league, och förra året frågade han mig om jag inte skulle komma ner och vara med i den här turneringe­n med hans lag, Dubai desert dogs. Självklart, sa jag.

Det var superkul! Det är bra stämning, spelare från hela världen på alla nivåer, från A, som är högst, och som följs av B, C - där jag spelar – och Beer (som lägsta ligan kallas i USA och Kanada, reds anm). Det är mixade lag, även om de flesta deltagare är män, och inga tacklingar.

För att vara med krävs en inbjudan och alltså kontakter. Nu hade vi det. Så Kristoffer och jag bestämde oss: Vi startar ett eget lag och åker ner! Skaffar lite sponsorer. Och wow, vilket gensvar vi fick. Över 500 sökte till 55 platser. Vi tog inte bara de bästa utan ställde upp i alla fyra divisioner. Hur det gick? Vi tog guld i alla fyra, haha!

Nästa år åker vi ner igen. Nu känner fler till oss så vi väntar oss över 1 000 ansökninga­r och har redan bestämt att ett av våra lag ska vara endast tjejer. Vi hade med tre tjejer sist och de imponerade stort när de sopade isen med flera av de manliga spelarna.

Vi organisera­r det här på fritiden. Det är rätt mycket jobb med planering och att söka sponsorer. Men så värt det! Vi lyckades nästan helt finansiera både turnering och uppehälle för alla spelare sist. Ingen är självskriv­en till nästa års lag, vi gör en ny uttagning bland dem som söker. Alla som var med i år tyckte att det var en speciell upplevelse, även de som spelat på elitnivå tidigare. Att lira ishockey i öknen liksom!

Vi tog inte bara de bästa utan ställde upp i alla fyra divisioner. Vi tog guld i alla fyra, haha!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden