Mitt i Bromma

Inte redo att överge bussen för cykeln

-

Förra veckan gick flyttlasse­t här på redaktione­n. Numera huserar vi i Kista! Mycket roligt, särskilt som vi fått fler kollegor då vi flyttat ihop med våra systertidn­ingar från Norrort.

En ny arbetsplat­s innebär också nya resvägar till och från jobbet, något som diskuterat­s frekvent här under veckans lunchraste­r. Och på morgnarna. Och på eftermidda­garna.

Jag har fått två olika samtal från två olika förvirrade kollegor som virrat bort sig både i och utanför Kista galleria, och jag har promenerat med en tredje kollega från jobbet för att visa den närmaste vägen till tunnelbana­n.

I vår jobbchatt har jag också i realtid fått följa hur lång tid det tagit för kollegorna att gå till pendeln (sju minuter om man älgar fram, nio minuter i rask takt – vad nu det innebär).

Själv tillhör jag den lyckliga skara som fått lite närmare till jobbet efter flytten, så pass nära att jag nu överväger att bli en sån där hurtbulle som cyklar till och från redaktione­n, i stället för att ta bussen.

Men en sak i taget. Nu har jag just lärt mig alla olika vägar till busshållpl­atser, pendelstat­ioner och tunnelbana här i Kista. Att virra bort mig på cykelleder är jag inte redo för än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden