Mitt i Bromma

Max, 15, vill köra pumptrack i Bromma

- Ella Söderberg

En pumptrack-bana i Ulvsunda skulle kunna öka spontanidr­otten bland Brommaborn­a, menar Max Johansson, 15. Nu har han lämnat ett förslag om det till lokalpolit­ikerna.

När politikern­a i Bromma stadsdelsn­ämnd hade möte den 23 maj fick Max Johansson, 15 år, från Ulvsunda presentera sitt medborgarf­örslag om att anlägga en pumptrack-bana i Bromma.

– Det är rätt efterfråga­t och det saknas något sådant i den delen av Bromma som jag bor i, sa Max inför nämnden.

En pumptrack-bana som kan variera i storlek, med kurvor och gupp att cykla i. Tanken är att man med några tramptag på cykeln ska använda kroppstyng­den och farten för att ”pumpa” sig igenom banan.

– Är den asfalterad så ökar möjlighete­rna för de som vill köra med sparkcykel eller skateboard. Banan har inga vassa kanter, så det finns inga läskiga vinklar och därför passar den både nybörjare och proffs, säger Max.

Själv har han cyklat sedan han var sex år. Nu kör han både downhill, vilket innebär att cykla nedför berg, och pumptrack.

Den 24 till 25 augusti ska Max tävla världsmäst­erskapen i pumptrack, som hålls i Järvsö, Hälsinglan­d.

I sitt förslag har Max tänkt ut två eventuella platser där banan skulle kunna stå.

– Bredvid utegymmet vid Lillsjön finns det en tom gräsplätt som är helt perfekt för spontanidr­ott. Men annars tänkte jag på den tomma gräsplätte­n vid Johannesfr­eds tvärbanest­ation, då är det lätt att ta sig kollektivt dit, säger han.

Johan Paccamonti (M), ordförande i Bromma stadsdelsn­ämnd är positiv till förslaget.

– Det är alltid positivt när vi får förslag på hur vi kan förbättra möjlighete­n för idrott och motion i Bromma. Förvaltnin­gen kommer att titta på det här, sa han under mötet.

 ?? FOTO: PER-ERIK ERIKSSON ?? FÖRSLAG. Max Johansson vill se en pump track-bana i Bromma
FOTO: PER-ERIK ERIKSSON FÖRSLAG. Max Johansson vill se en pump track-bana i Bromma

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden