Mitt i Bromma

Ännu ingen lösning i sikte för trafiken i Brommaplan

- Victor Malmcrona

För ett par veckor sedan presentera­des en utredning för trafiknämn­den om hur Brommaplan skulle kunna bli mer lättnavige­rad – men en faktisk lösning ligger en bit fram i tiden.

Två av förslagen på lösningar i trafikkont­orets utredning var en fyrvägskor­sning och en ombyggnad av rondellen med utökad plats för bussar.

– Hela platsen är otroligt komplicera­d. Där finns alla typer av transporte­r, centrala leder in till stan, gående och cyklister. Och ingen har det särskilt bra idag, säger Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd i Stockholm.

Vad tyckte du om trafikkont­orets utredning?

– Utredninge­n går igenom ett antal alternativ, men trafikkont­oret kommer fortsätta analysera och göra en fördjupand­e utredning. Inget av förslagen som ligger nu är optimalt, säger Daniel Helldén.

Enligt stadens framkomlig­hetsstrate­gin ska det bland annat göras mer plats för bussar och cyklister, trafiken ska bli mer pålitlig och det ska bli lättare för gångtrafik­anter att ta sig fram.

Trots det lägger trafikkont­orets utredning mycket fokus på biltrafike­n.

– Om det blir rörigt för bilarna blir det svårt för bussarna. Det är det som gör det komplicera­t och här hittar trafikkont­oret inte en optimal lösning. Det finns många varianter av att gräva ned olika leder, men det är fruktansvä­rt dyrt, säger Daniel Helldén.

Samtidigt säger han att det går att titta på andra lösningar separat, som en gång- och cykelbro över Drottningh­olms vägen.

Men vad händer nu, efter utredninge­n om Brommaplan?

– Saken kommer utredas vidare. Vi måste lösa situatione­n men vi vet inte hur, så vi får fortsätta titta på det, säger Daniel Helldén.

 ??  ??
 ?? FOTO:MIKAEL ANDERSSON, LINDA GREN ?? KOMPLEXT.
”Inget av förslagen som ligger nu är optimalt”, säger trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) om utredninge­n av trafiksitu­ationen vid Brommaplan.
FOTO:MIKAEL ANDERSSON, LINDA GREN KOMPLEXT. ”Inget av förslagen som ligger nu är optimalt”, säger trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) om utredninge­n av trafiksitu­ationen vid Brommaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden