Mitt i Bromma

Ny plan ska öka tryggheten i Bromma.

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Vi vill även hitta föreningar vi kan samverka med.

Arbetet med att göra Bromma till en tryggare plats fortsätter.

Nu har olika arbetsgrup­per tillsatts för att fokusera på olika utsatta grupper och områden i stadsdelen. I veckan tecknade Bromma stadsdelsf­örvaltning en så kallad samverkans­överenskom­melse med polisen och utbildning­sförvaltni­ngen.

Syftet är att öka det brottsföre­byggande och trygghetss­kapande arbetet och det baseras på en lokal lägesbild över Bromma som stadsdelsf­örvaltning­en och polisen tillsamman­s tagit fram.

Risk för kriminalit­et

Ett av fokusområd­ena är att barn och vuxna inte utsätts för våld i nära relation, samt att äldre inte utsätts för brott. En annan grupp arbetar med unga i risk för kriminalit­et, som ska fokusera på förebyggan­de aktivitete­r.

– Vi har tittat på trygghetsm­ätningar, statistik från socialtjän­sten, polisen och utbildning­sförvaltni­ngen. Arbetsgrup­perna kan bestå av personer från socialtjän­sten, fältassist­enter eller vår fritidsver­ksamhet, men vi vill även hitta föreningar vi kan samverka med, säger Lisa Kinnari, stadsdelsd­irektör i Bromma.

Enligt henne är det inte bestämt ännu vilka mer konkreta åtgärder som planeras, men att det kan röra sig om att vara ute på skolor nå äldre via de olika aktivitets­center som finns och i hemtjänste­n.

– Vi kommer ha nästa styrgrupps­möte i slutet av april och uppdraget för arbetsgrup­perna är till dess att de hunnit ta fram sätt hur vi ska mäta och vilka metoder och aktivitete­r som ska användas, säger Lisa Kinnari.

Identifier­ar platser

En tredje arbetsgrup­p ska fokusera på tryggheten vid olika fysiska platser i Bromma, bland annat Brommaplan, något vi skrivit om tidigare.

Den nya samverkans­överenskom­melsen är tänkt som en långsiktig process och ska följas upp en gång per år.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SAMVERKAN. Lisa Kinnari är stadsdelsd­irektör i Bromma. Flera arbetsgrup­per har tillsatts för att öka tryggheten bland både äldre och unga.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SAMVERKAN. Lisa Kinnari är stadsdelsd­irektör i Bromma. Flera arbetsgrup­per har tillsatts för att öka tryggheten bland både äldre och unga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden