Mitt i Bromma

Väck din inre nörd till liv i kulturhuse­t

- Ella Söderberg

I slutet av mars blir det nördarnas dag i Alvik. Då anordnas nämligen en loppis där det går att fynda allt från serietidni­ngar till actionfigu­rer.

Sedan några år tillbaka har Madeleine Wiberg och hennes kompisar anordnat Geek Market.

– Det är olika aspekter inom nördkultur­en, allt från japansk kultur till gamla tecknade serier och Harry Potter, säger Madeleine Wiberg.

Förra gången kom det över 500 nördar, och det återstår att se hur många som kommer den 28 mars klockan 11-15.

Varför är intresset så stort för nördkultur­en?

– Jag tror man blir nostalgisk.

När jag växte upp tittade jag på Pokémon och Ninja Turtles, då är det så mysigt när man ser figurerna igen, och det har blivit en stor del av min inredning nu. Madeleine Wiberg säger att de flesta som säljer på loppisen är privatpers­oner, men att det även finns vissa butiker som har ett bord.

Väcker barndomsmi­nnen

– Vi försöker få in ett så brett utbud som möjligt, men det vanligaste folk säljer är samlarfigu­rer, från Japan och USA.

Även om många av besökarna är vuxna som vill väcka barndomsmi­nnen till liv, är det också en hel del barnfamilj­er som brukar dyka upp.

– Det är väldigt kul att man kan sprida något man själv gillade som barn till den yngre generation­en, säger Madeleine Wiberg.

Den som vill veta mer om hur man bokar ett bord för försäljnin­g k anse Facebookgr­uppevenema­nget Ge ek Market STHLM VT-20.

 ??  ?? FYNDA. Allt från tvspel till samlarkort säljs på loppisen.
FYNDA. Allt från tvspel till samlarkort säljs på loppisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden