Mitt i Bromma

Eva från Alvik tävlar i Robinson

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Vad gör man om man vill testa på något nytt och utmana sig själv? För Brommabon Eva Sjöholm innebär det att åka till en öde ö på Fiji och tävla i överlevnad.

Alviksbon Eva Sjöholm har växt upp i olika länder i Östafrika och är van vid resa och vara ute i naturen.

Hon beskriver sig som en ”nomadic soul” som gillar att besöka okända platser. Därför kände hon att det behövdes en utmaning i hennes liv.

– Jag har länge präglats i livet av olika rädslor, rädslan att misslyckas eller att inte våga testa på saker. Så när det här erbjudande­t kom kunde jag inte tacka nej, säger Eva Sjöholm.

Nu är hon en av 20 deltagare i årets upplaga av den populära dokusåpan Robinson som har premiär den 15 mars. Alla får som vanligt välja en personlig sak att ta med till ön, och Evas val blev en yogamatta.

– Jag hade en lista på 30 punkter. Men en yogamatta kändes praktiskt, man kan använda den till att sova eller sitta på, eller som vindskydd eller tak, säger hon.

Blandade känslor

Eftersom programmet redan är förinspela­t får hon inte säga hur det gick i tävlingen, men hon beskriver det som en tid med blandade känslor. Varje dag med adrenalin och en skräckkäns­la inför vilka utmaningar de skulle stå inför.

– Det var otroligt unika människor som var i mitt lag, och vi har fått en vänskap man inte kan ha med någon annan. Den här tiden kommer jag ha med i hela mitt liv.

Om du hamnade på en öde ö imorgon, skulle du ta med samma sak?

– Då hade jag nog valt tändsticko­r, men om jag inte fick välja det skulle jag nog valt yogamattan igen. Man kan vira den om sig när det blir kallt.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DELTAGARE. Eva Sjöholm från Alvik är med och tävlar i årets upplaga av Robinson.
FOTO: PRIVAT DELTAGARE. Eva Sjöholm från Alvik är med och tävlar i årets upplaga av Robinson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden