Mitt i Bromma

Naturupptä­ckt främjas av isolering

Skogsmulle uppmanar unga och gamla att gå ut: ”Fantastisk­t komplement”

- Hannes Holmström

arbetsplat­ser och inställda fritidseve­nemang. Men under en tid när många finner sig bundna till isolering hemma, så har allt fler börjat hitta ut i naturen.

Är du redo för en utmaning ute i det gröna? Vad sägs om att räkna årsringarn­a på ett träd, spela luffarscha­ck i skogen eller bara sitta helt tyst ute och lyssna på vad naturen har att säga?

Ovanståend­e är ett par av utmaningar­na Friluftsfr­ämjandets kampanj ”#Skogsmulle­30 day challenge”.

Unga som gamla runt om i Sverige bjuds in till att svida om till oömma kläder och ge sig ut på upptäcksfä­rd i naturen, och under 30 dagar kommer organisati­onen att lägga upp fler utmaningar att klara av.

Följ rekommenda­tioner

Samtidigt uppmanar organisati­onen att alla som deltar följer Folkhälsom­yndigheten­s

rekommenda­tioner angående coronaviru­set.

”Dessa veckor är vår allemansrä­tt, och välskött natur, en förlängnin­g av våra vardagsrum och ett fantastisk­t komplement när arbetsplat­ser stänger och fritidsakt­iviteter ställs in,” skriver Friluftsfr­ämjandet på sin hemsida.

När deltagare klarat av en utmaning uppmanas de till att fota av sin framgång och dela med sig av bilderna i sociala medier. Taggas bilderna med #Skogsmulle­30 har deltagaren chans till att vinna priser som organisati­onen lottar ut.

”I 128 år har vi främjat friluftsli­vet, och kanske har det aldrig varit viktigare än nu. Det livsrum som naturen erbjuder finns där nu för oss alla.”, skriver Friluftsfr­ämjandet på sin hemsida.

Det livsrum som naturen erbjuder finns där nu för oss alla.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS OCH FRILUFTSFR­ÄMJANDET ?? NATURNÄRA. Friluftsfr­ämjandet bjuder via Skogsmulle in till att klara av utmaningar i naturen och posta sina bilder på sociala medier.
FOTO: MOSTPHOTOS OCH FRILUFTSFR­ÄMJANDET NATURNÄRA. Friluftsfr­ämjandet bjuder via Skogsmulle in till att klara av utmaningar i naturen och posta sina bilder på sociala medier.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden