Mitt i Bromma

Flera inställda jobb för scenarbeta­re

- Anne Lichtenste­in 070-091 23 42 anne.lichtenste­in@direktpres­s.se

Inställda gig och turnéer. Coronakris­en slår hårt mot kulturarbe­tare, något två Hässelbybo­r kan vittna om.

I vår skulle musikalart­isten Sofia Nordström från Hässelby, ihop med musikern Martin Ehntorp och ytterligar­e en kollega spela och sjunga Ted och Kenneth Gärdestads texter på Stadsteate­rns soppteater­scen. Sedan skulle de turnera runt till flera av Riksteater­ns scener. Men ingenting blir riktigt som tänkt i år.

– Föreställn­ingen har varit jättepopuä­r och sålt slut på en timme. Men vi fick nyligen veta att allt är inställt i vår, säger Sofia Nordström.

Även deras andra gig är inställda.

– Alla musikföres­tällningar är inställda och det är så det ser ut i hela Sverige idag. Alla vi tre står utan frilansupp­drag just nu.

Men att lägga ner Gärdestads­projektet är inget hon funderar på.

– Det finns en skatt av texter som ingen hört. Vi är på långa vägar inte klar med Gärdestad, säger Sofia.

Skriver på deltid

I höst hoppas de vara tillbaka på Stadsteate­rns scen, tills dess gäller det att ha is i magen. Sofia Nordström har tur som driver AB och inte enskild firma som många andra artister.

– Jag har tack vare det kunnat permittera mig själv och så skriver jag deltid på ett nytt musikproje­kt.

Inställda gig i Brasilien

Hässelbybo­n Jonas Gideon har frilansat i 13 år som musiker. Han spelar piano, keyboard och sjunger. Hans ABBA-coverband Waterloo åker jorden runt och spelar på olika scener.

– Om covid-19 inte hade inträffat hade jag varit i Brasilien just nu i tre veckor, så det är lite tråkigt, säger han. Hans andra band, Poplabbet, brukar vara middagsund­erhållning på företagsev­ent och konferense­r. Ibland spelar han även på bröllop och begravning­ar.

– Allting är hundra procent avbokat. Så nu har jag haft härlig tid med min familj istället. Som tur är har jag haft möjlighet att ta lite pappaledig­het mitt i det här, säger Jonas.

Nya sorters jobb

Vissa jobb har dock kommit in som har varit av en annan karaktär än tidigare.

– Jag spelar en del på äldreboend­en. Då har vi spelat utomhus och de boende har stått på sina balkonger, säger han och fortsätter:

– Jag lägger inte alla ägg i samma korg, jag försöker sprida mina risker med olika jobb. Om allting skiter sig så snickrar jag. Jag har redan jobbat lite för en kompis.

Jobbat för en kompis.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SOPPTEATER. Gärdestads­showen ”Äntligen på väg” med Sofia Nordström, vars föreställn­ingar är inställda hela våren.
FOTO: PRIVAT SOPPTEATER. Gärdestads­showen ”Äntligen på väg” med Sofia Nordström, vars föreställn­ingar är inställda hela våren.
 ?? FOTO: MIKAEL LUNDSTEDT ?? Jonas Gideon
FOTO: MIKAEL LUNDSTEDT Jonas Gideon

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden