Mitt i Bromma

”Det är gratis att vara trevlig”

hur man underhålle­r trötta tunnelbane­resenärer. På morgnarna strålar hans humör och musik upp vid Västerorts tunnelbane­spärrar.

-

Till slut börjar de känna igen ”apan i buren”.

Jag ser alla människor som om de vore mina barn. Den kärleken kanske syns utåt. Kommer någon och är orolig så försöker jag på den korta tiden jag har att vända den negativa tanken till en positiv tanke. Ibland står jag här och sjunger och spelar musik. Det är 70-talsmusik, romantisk musik, lite svenskt, lite engelskt och lite spanskt. Ibland är det Enrique Iglesias, ibland är det klassiskt. Jag har ingen favoritmus­ik. Allt förutom hårdrock eller musik med negativa vibratione­r. Det ska vara positiva frekvenser.

Jag har laddat ner en app som spelar upp allt i 432 hertz istället för den vanliga, lite högre frekvens som används nu. Jag filtrerar musiken, så kroppen blir mer i balans. Förr i tiden spelades all musik in i 432 hertz som är kroppens naturliga frekvens, men inte längre.

Ibland blir det lite dans. Jag gör det som känns rätt för stunden. Det är dystra tider, folk går och är ledsna och oroliga och jag vill få dem på andra tankar. Det är alldeles gratis att vara trevlig. Jag får mycket kärlek tillbaka ifrån folk. Många brukar vinka och hälsa dagligen.

”Det är så roligt att komma på morgonen och starta dagen med så mycket glädje”, säger en del. Det är många som känner igen mig. Man blir smått bekant med folk. 70-80 procent är samma personer. Till slut börjar de känna igen ”apan i buren”.

Jag bygger mitt immunförsv­ar med glädje. När jag tittar tillbaka på mitt liv vill jag ångra så lite som möjligt. Jag kände för att sjunga – jag sjöng. Jag kände för att dansa – jag dansade. Livet är för kort för att vara grinig.

Man värderar livet annorlunda, kanske efter alla hemska minnen av vad jag såg som barn i Chile efter statskuppe­n. Det var inte sånt ett barn borde se. Så nu vill jag bidra till att folk gör det som de vill göra idag, inte imorgon. Imorgon kan det vara för sent.

 ?? Berättat för: Anne Lichtenste­in | Foto: Mikael Andersson ?? VÄSTERORT
Berättat för: Anne Lichtenste­in | Foto: Mikael Andersson VÄSTERORT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden