Mitt i Bromma

23-åring frias för mord på Ndella

- Ella Söderberg

Tingsrätte­n har sett allvarligt på gärningen.

Förra veckan meddelade Solna tingsrätt sin dom i fallet där den 18-åriga Ndella Jack sköts ihjäl i Råcksta i augusti förra året.

Kammaråkla­garen hade yrkat på att en 23-årig man skulle dömas till livstids fängelse för mord på Ndella Jack. En 30-årig man stod åtalad för försök till mord.

Men tingsrätte­n menar att bevisen inte håller och friar bägge männen. Enligt tingsrätte­n har inte åklagaren kunnat bevisa att 23-åringen avlossat skott i Råcksta eller vilken flyktbil som använts.

Däremot döms 23-åringen för försök till mord i Nacka, efter en skottlossn­ing som skedde några dagar efter Råckstaskj­utningen. Påföljden blir åtta års fängelse.

– Tingsrätte­n har sett allvarligt på gärningen bland annat då automatvap­en använts och agerandet framstått som särskilt hänsynslös­t. Därför har straffet bestämts till åtta års fängelse, säger rättens ordförande Sofia Jungstedt i ett pressmedde­lande.

En annan 30-årig man stod också åtalad för försök till mord i Nacka, men han frias då tingsrätte­n menar att åklagaren inte kunnat bevisa att han befunnit sig på platsen.

Nekar till brott

Den 38-åriga man som åtalades för försök till grovt vapenbrott i Nacka frikänns också.

När den här tidningen gick i tryck var det inte klart om domen skulle överklagas av någon av parterna. Eftersom ingen dömts för brott i Råcksta kommer inget skadestånd betalas ut till de efterlevan­de.

Samtliga åtalade har hela tiden nekat till anklagelse­rna.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FRIAS. Domen har fallit om dödsskjutn­ingen i Råcksta förra året.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FRIAS. Domen har fallit om dödsskjutn­ingen i Råcksta förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden