Mitt i Bromma

De öppnar nytt strandhäng i Bromma

- Ella Söderberg

SÖDRA ÄNGBY

För den som stannar hemma i sommar men ändå vill ha känslan av att vara utomlands finns det ett nytt strandhäng i Södra Ängby.

När coronakris­en var ett faktum förlorade det gifta paret skådespela­ren Åsa Danielsson och barägaren Jonas Asplund sina jobb. Dock har de alltid haft en dröm om att driva något tillsamman­s, och när möjlighete­n fanns att köpa gamla Dao beach vid Ängbybadet slog de till.

– Vi har målat om hela stället, bytt ut köket och tryckt loggor. Tanken är att det ska vara lite som en loungeklub­b, säger Åsa Danielsson.

Nere på stranden har de en liten kiosk där de säljer glass och badleksake­r, och målet är att deras nya restaurang Strand 35 ska locka alla typer av gäster.

Anordnar temakvälla­r

Paret får hjälp av sina tonårsdött­rar och tidigare i maj började de ha öppet på helgerna. Nu har de öppet varje dag. Med tanke på att uteserveri­ngen är så pass stor säger Åsa Danielsson att det fungerar bra med att placera ut gästerna på avstånd till varandra.

Planen är också att ge sina gäster lite utlandsvib­bar.

– Eftersom de flesta av oss inte kommer iväg utomlands tänkte vi ha temakvälla­r som grekisk och italiensk mat. Åsa Danielsson berättar att hon gärna hade sett att de kunnat utnyttja den stora scen som finns på restaurang­en. Men på grund av det rådande läget är det inte möjligt att anlita några artister än.

– Vi hade gärna haft en trubadur eller stand-up. Men det kommer, vårt mål är att sprida humor och glädje.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ligger på Blackeberg­svägen 35, vid Ängbybadet.
Har öppet alla dagar i veckan från 11 till 22.
Har en grill på uteserveri­ngen som kan laga mat för 150 personer samtidigt.
UTOMHUS. Restaurang­en har plats för 200 gäster och en stor grill utomhus.
FOTO: PRIVAT Ligger på Blackeberg­svägen 35, vid Ängbybadet. Har öppet alla dagar i veckan från 11 till 22. Har en grill på uteserveri­ngen som kan laga mat för 150 personer samtidigt. UTOMHUS. Restaurang­en har plats för 200 gäster och en stor grill utomhus.
 ??  ?? Ägarna Jonas Asplund och Åsa Danielsson.
Ägarna Jonas Asplund och Åsa Danielsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden