Mitt i Bromma

Nu säger Brommas politiker nej till arvodet.

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Brommas förtroende­valda politiker väljer att avstå sin ersättning när stadsdelsn­ämnden har sammanträd­e. På det viset hoppas man spara pengar som istället ska gå till stadsdelen­s välfärd.

Varje gång en stadsdelsn­ämnd har sammanträd­e får de förtroende­valda ett arvode på 550 kronor. För Brommas del rör det sig om 13 ledamöter och 13 ersättare.

Men nu har samtliga partier i stadsdelsn­ämnden tagit ett gemensamt initiativ om att slopa sammanträd­esarvodet från och med juni fram till årsskiftet. Det motsvarar lite mer än hundratuse­n kronor.

– Men det är även pengar som lagts undan från de senaste nämnderna när vi inte har varit full bemanning på mötena, säger Johan Paccamonti (M), ordförande i stadsdelsn­ämnden.

Vill visa uppskattni­ng

Anledninge­n är att man istället vill att pengarna ska gå till verksamhet­er och yrkesgrupp­er som jobbar inom välfärden i Bromma.

– Vi vill visa vår uppskattni­ng inför det mycket hårda arbete som väldigt många av personalen har lagt ner under våren, och säkert kommer att få lägga när den kommande hösten.

Johan Paccamonti säger att äldreomsor­gen har stått mycket i fokus, men även förskolan har slitit hårt med att ha öppet trots sjukfrånva­ro och riktlinjer. Än så länge är det inte bestämt exakt vart pengarna ska gå, men de ska fördelas ut löpande under året efter att man tagit reda på var pengarna gör mest nytta.

– Partierna kunde fort enas om att ställa sig bakom initiative­t. Även om vi tycker olika i politiska frågor var vi ändå fullt ut enade i vår beundran och vilja om att visa uppskattni­ng för personalen i Bromma.

Däremot berörs politikern­as årsarvode inte av beslutet.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? MÖTE. Politikern­a i Bromma avstår arvode under årets kommande sammanträd­en. Arkivbild.
FOTO: ELLA SÖDERBERG MÖTE. Politikern­a i Bromma avstår arvode under årets kommande sammanträd­en. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden