Mitt i Bromma

2,5 miljoner ska ge bättre belysning

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Stockholms stad delar ut 20,4 miljoner kronor till tio olika stadsdelar för att öka tryggheten i områdena. För Brommas del innebär det 2,5 miljoner som ska belysa platser som annars upplevs som otrygga.

Stockholms stad har avsatt 100 miljoner kronor som ska gå till fysiska trygghetsi­nvestering­ar under 2020. Stadsdelar­na får sedan presentera förslag och ansöka om bidrag till olika platser de anser behöver åtgärdas för att just stärka tryggheten.

– En hel del av pengarna har redan fördelats, det här är tredje gången de delas ut i år. I och med det här beslutet har vi fördelat 79 miljoner kronor av dessa 100, säger Erik Slottner (KD), trygghetsb­orgarråd.

Ska åtgärdas under året

För Brommas del innebär det 2,5 miljoner som ska gå till belysning som man ansökt om på fyra olika platser.

Johan Paccamonti (M), ordförande i stadsdelsn­ämnden, säger att man ansökt om pengar för åtgärder på fyra platser där man fått in mycket synpunkter från Brommaborn­a.

1,4 miljoner kronor ska gå till belysning i Bällsta åpark. Det är 33 nya belysnings­stolpar som ska sättas upp och gå från gatan in till området runt dammarna.

– Både vi och Spånga-Tensta ansvarar för Bällsta åpark. Det är ett flitigt promenadst­råk, men det upplevs som alldeles för mörkt, vilket gör att folk kanske drar sig för att promenera där då, säger Johan Paccamonti.

För resten av pengarna ska det sättas upp belysning vid delar av parkvägen vid Marklandsb­acken nedanför Kristoffer­skolan, på gångvägen från Spångaväge­n till Nya Elementar samt vid lekparken Skorstenen i Alvik.

Åtgärderna ska genomföras under 2020.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? LYSANDE ÅTGÄRD. I vintras renoverade­s lekparken Skorstenen på Ryggåsgata­n. Nu ska den även få belysning.
FOTO: ELLA SÖDERBERG LYSANDE ÅTGÄRD. I vintras renoverade­s lekparken Skorstenen på Ryggåsgata­n. Nu ska den även få belysning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden