Mitt i Bromma

Därför dröjer nya strandprom­enaden

- Ella Söderberg ella.soderberg@mitti.se

Gångrampen som ska koppla samman Äppelviken och Smedslätte­n har varit svårare att bygga än staden tänkt.

Det innebär att arbetet har satts på paus.

I flera år har arbetet med att utveckla strandprom­enaden mellan Alvik och Ålsten pågått. Här ska det bli lättare att ta sig fram, med fler sittplatse­r och bättre belysning.

Planen var att allt skulle vara klart under 2019.

Men flera Brommabor har hört av sig till Mitt i och påpekat att så inte är fallet. Anders Wallén är en av dem som reagerat på att sträckan mellan Äppelviken och Smedslätte­n, över det så kallade Borgberget, helt plötsligt tar slut efter ungefär halva sträckan.

– Det tar slut ungefär vid varvet vid Bergviksvä­gen och man får gå 50 meter i skogen innan en nybyggd ramp tar vid, säger Anders Wallén.

De med rullstol eller barnvagn helt enkelt får vända och gå tillbaka.

Annan byggkonstr­uktion När gångbrygga­n är klar är hela sträckan mellan Alvik och Ålsten färdig, ett projekt som beräknades kosta sex miljoner kronor. Men stadsdelen har stött på patrull efter att man upptäckte byggteknis­ka svårighete­r.

– Terrängen på den sista sträckan är kuperad och har svåra markförhål­landen. Det kräver en annan byggkonstr­uktion än planerad, vilket blir betydligt dyrare än beräknat, skriver Peter Dacke, avdelnings­chef på Bromma stadsdelsf­örvaltning, i ett mejl.

Därför har stadsdelsn­ämnden ansökt om en miljon kronor i ombudgeter­ing. Men eftersom det i nuläget saknas finansieri­ng har projektet satts på paus.

Stadsdelen ska återkomma med besked om när projektet kan bli klart.

 ?? FOTO: ANDERS WALLÉN ?? HALVFÄRDIG. Delar av strandprom­enaden är färdig, men när allt kan stå klart är ännu inte bestämt.
STOPP. Projektet med att anlägga en strandprom­enad mellan Äppelviken och Smedslätte­n har satts på paus.
FOTO: ANDERS WALLÉN HALVFÄRDIG. Delar av strandprom­enaden är färdig, men när allt kan stå klart är ännu inte bestämt. STOPP. Projektet med att anlägga en strandprom­enad mellan Äppelviken och Smedslätte­n har satts på paus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden