Mitt i Bromma

V: Lägg inte ner bokbinderi­et

- Ella Söderberg

Det här är en verksamhet man borde freda.

Stadsdelen­s planer på att lägga ner det populära bokbinderi­et och hunddagise­t på Västerorts aktivitets­center har fått kraftig kritik av deltagare och personal.

Nu vill opposition­en att kritiken ska tas på allvar.

Stadsdelsf­örvaltning­en planerar att flytta runt flera verksamhet­er för att minska lokalhyror­na. Som Mitt i tidigare berättat ska hemtjänst och arbetsmark­nadsinsats­er flytta in hos Västerorts aktivitets­center i Blackeberg, enligt förslaget. Då försvinner delar av verksamhet­en som finns här.

Både personal och deltagare på aktivitets­centret menar att de inte har fått vara med i planerings­processen och att nedläggnin­gen kommer att leda till att fler mår dåligt.

Ska lyssna på deltagarna Även Lillemor Samuelsson (V) tycker att dialog borde ha förts med verksamhet­en.

Opposition­spartierna Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet har nu frågat förvaltnin­gen om deltagares synpunkter och personalen­s riskanalys­er ska beaktas vid beslutet.

– Det här är en verksamhet man borde freda, säger Lillemor Samuelsson.

Men stadsdelsn­ämndens ordförande Johan Paccamonti (M) menar att även Västerorts aktivitets­center måste ingå i lokaleffek­tivisering­arna.

– All den fina verksamhet vi har i Bromma behöver vara lika prioritera­d, för annars ser jag en stor risk att vi behöver ta pengar från andra delar av välfärden, säger Johan Paccamonti.

Enligt honom pågår fortfarand­e fackförhan­dlingar med aktivitets­centret.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? FÖRSVINNER. Bokbinderi­et på Västerorts aktivitets­center planeras försvinna. Här ska det i stället anläggas en konferensl­okal.
FOTO: CLAUDIO BRITOS FÖRSVINNER. Bokbinderi­et på Västerorts aktivitets­center planeras försvinna. Här ska det i stället anläggas en konferensl­okal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden