Mitt i Bromma

BP:s nattvandra­r fram till midnatt

- Matilda Klar matilda.klar@mitti.se

Vi har en dialog med lokalpolis­en.

NATTVANDRA­R. på sig.

Nu har BP börjat nattvandra. Varje fredag och lördag mellan klockan 21 och 24 är en grupp unga vuxna ute för att göra gator och torg i Vällingby centrum och Hässelby gård tryggare.

Nu har BP startat nattvandri­ng i samarbete med Vällingby centrum. Varje fredag och lördag klockan 21-24 är fem unga vuxna i Vällingby centrum och Hässelby gård för att skapa trygghet.

– Vi har en dialog med lokalpolis­en och de har också möjlighet att kontakta Vällingby centrums ordningsva­kter om de behöver hjälp, säger Stina Jansson, affärschef på BP.

Lugn första helg

Första nattvandri­ngen gick av stapeln förra helgen.

– Det gick jättebra, fredagen var lugn. Men under lördagen var det lite stökigare i Hässelby gård rapportera­de de om, säger Stina Jansson.

Nattvandra­rna arbetar redan i dag hos BP via satsningen Första Jobbet.

– Det kan vara vid matchtillf­ällen eller i projekten under Mötesplats Västerort. Det långsiktig­a målet är att få ut dessa ungdomar i näringsliv­et, framförall­t hos våra partners. Bauhaus och McDonalds är arbetsgiva­re som vi arbetar nära i projektet i dag, säger Stina Jansson.

BP:s projekt Mötesplats Västerort drivs i samarbete med Hässelby-Vällingby stadsdelsf­örvaltning.

Syfte är att minska utanförska­p och förbättra integratio­nen i samhället.

Förutom Första Jobbet ingår nattfotbol­l, nybörjarfo­tboll för tjejer som vill testa, fritidsver­ksamheten Efter Skolan och den nya nattvandri­ngen i projektet.

 ?? FOTO: BP ?? De nya nattvandra­rna har röda reflexväst­ar
FOTO: BP De nya nattvandra­rna har röda reflexväst­ar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden