Mitt i Bromma

Inredning för 2021: Skippa det vita

- Klas Johansson tema@mitti.se

Vi närmar oss nytt år och med det nya trender hur vi ska inreda våra hem. Eller är de inte lite liknande föregående år? Inrednings­butiken NordicNest.se har redan presentera­t vad som är hetast 2021.

Det har för många blivit betydligt mycket mer tid i hemmet under året som gått, något som kanske speglar trenderna inför kommande år. Efter helgerna ska vi finna oss i harmoniska hemmamiljö­er där vi kan hämta energi efter ett prövande 2020.

Beige och natur. Varma och blona toner står sig starkt, det ska bidra till avkoppling och samtidigt kännas luftigt och elegant. Vita väggar svalnar, då trendiga och gärna olika naturtoner känns varmare.

Grafisk ansiktskon­st. Enkla och grafiska skisser på ansikten förutspår NordicNest.se som något mer återkomman­de i inredninge­n. Allt från kuddar, skulpturer och posters.

Lev med naturen. Ska trädgårdso­aser i ditt hem. Allt från mindre landskap i vardagsrum­met till en vägg av gröna växter – så förbered dig med blomjord och extra krukor! Havets djur- och växtliv.

Snäckforma­de detaljer, i allt från vaser till tapeter, som samtidigt ger en vördnad för havet och dess djurrike är rätta val 2021 enligt NordicNest.se.

Mellantone­r i blått. I kombinatio­n med punkten ovan, så är petrol, turkost, himmelsblå­tt och gråblått rekommende­rade färger att planera in i hemmet tillsamman­s med naturtoner­na.

Taktila ytor. Senaste årens trend fortsätter, då inredning ska väcka alla våra sinnen. Grova och släta ytor och materialmi­x ska locka både ögon och händer.

Iögonfalla­nde del. Inred med färre föremål, men lyft fram något som sticker ut. En vas, ett skåp, en lampa – välj en och satsa!

 ?? FOTO: MUUTO OCH GEJST ?? SLADDEN ÄR GREJEN. Placera en iögonfalla­nde lampa och låt den ta sin plats. Trädgårdst­ema inomhus är också en trend för kommande år.
FOTO: MUUTO OCH GEJST SLADDEN ÄR GREJEN. Placera en iögonfalla­nde lampa och låt den ta sin plats. Trädgårdst­ema inomhus är också en trend för kommande år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden