Mitt i Bromma

Café U kan flytta till Björklunds hage i Norra Ängby.

- Ella Söderberg ella.soderberg@mitti.se

Café U behövs, det är den mest besökta fritidsgår­den i Bromma.

Ungdomarna i Blackeberg har rätt till en fritidsgår­d. Det menar Vänsterpar­tiet, som är kritisk till det nya förslaget om att flytta Café U till Björklunds hage i Norra Ängby.

I slutet av nästa år måste fritidsgår­den Café U vara ute ur sina lokaler i Blackeberg, eftersom de ska rivas för att ge plats för 120 bostäder. Tidigare var det sagt att man behövde flytta redan i juni år 2021, något som nu har ändrats.

Kan flytta till skola

Men trots att man länge har vetat om flytten har stadsdelen inte hittat en ny lokal. Flera alternativ har diskuterat­s, bland annat att hysa in den i någon av Brommas skolor.

Ett nytt förslag är att fritidsgår­den flyttar in på Björklunds hage. Där finns redan Brommas andra fritidsgår­d Björkan.

– Det är ett av flera alternativ vi tittar på. Just förslaget om Björkan är något som har kommit från fritidens medarbetar­e, skriver Magnus Borgsten, avdelnings­chef för socialtjän­st och fritid i Bromma, i ett mejl till Mitt i.

Café U välbesökt

Men Lillemor Samuelsson (V) är kritisk till att ungdomarna kring Blackeberg kan förlora sitt häng.

– Café U behövs, det är den mest besökta fritidsgår­den i Bromma. Blackeberg­sungdomarn­a har rätt till en fritidsgår­d. Jag tycker nog att förvaltnin­gen hade kunnat jobba mycket mer med att hitta nya lokaler i Blackeberg, säger hon.

Magnus Borgsten påpekar att man fortfarand­e söker efter lämpliga lokaler.

 ?? FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M FOTO: CHRISTIAN LÄRK ?? KRITISK. Lillemor Samuelsson (V), vice ordförande i Bromma stadsdelsn­ämnd.
FLYTT. Café U i Blackeberg är populärt bland många av Brommas ungdomar. Nästa år behöver fritidsgår­den flytta.
FOTO: ÅSA SOMMARSTRÖ­M FOTO: CHRISTIAN LÄRK KRITISK. Lillemor Samuelsson (V), vice ordförande i Bromma stadsdelsn­ämnd. FLYTT. Café U i Blackeberg är populärt bland många av Brommas ungdomar. Nästa år behöver fritidsgår­den flytta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden