Mitt i Bromma

Grannar irriterade över högljudda ravefester utomhus

”Funderar på att flytta”

- Jannie Flodman

BROMMA

Basljud, narkotika och nedskräpni­ng. Rejvfester­na som pågår i skogsområd­et skapar ilska bland invånarna, men polisen har begränsand­e resurser: ”Vi har svårt att vara överallt”.

Rejvfester på helgerna i skogsområd­et nära Ulvsunda kvarn skapar både förtvivlan och ilska bland boende i området. Flera medlemmar i Facebookgr­uppen ”Brommagrup­pen på Facebook” skriver att de blir störda av musiken.

Lördagen den 17 juli fick tre polispatru­ller samt regionala insatsleda­re åka till området under Tranebergs­bron efter flera larm om hög musik.

På plats pågick det en rejvfest med omkring 100 personer. Flera högtalare, DJ:s samt flera små partytält där det såldes lustgas och dryck.

– Vi fick även in uppgifter där arrangörer­na skulle ha tagit betalt för inträdet men det är inga bekräftade uppgifter ännu, meddelar kommunpoli­s Jonas Jeffsell.

Flera läsare har även hört av sig till Mitt i och berättat att de känner oro inför helgerna och har ångest över att deras sömn ska bli störd.

– Det är jättetragi­skt. Jag är ganska nyinflytta­d i Bromma och trivs jättebra men jag funderar på flytta på grund av detta, säger en läsare som vill vara anonym.

Festerna saknar ofta tillstånd och det förekommer ofta narkotika enligt polisen. Jonas Jeffsell berättar att de ser väldigt allvarligt på rejvfester­na och får ofta åka ut och avvisa samt stänga ner dem.

Få patruller

Men samtidigt har polisen få patruller och har inte alltid tid att åka ut.

– Det är ett jättestort problem och just narkotikab­iten jobbar vi extra på. Vi försöker frekvent jobba förebyggan­de men vi har begränsade resurser. Vi har svårt att vara överallt och har inte tid att stå och vakta.

Basljud till Norra Ängby

Ljudet från rejvfester­na tar sig långt. I Facebookgr­uppen skriver flera medlemmar att musiken, framförall­t basljudet, hörs på flera ställen som Stora mossen, Nockeby och ända bort till Norra Ängby.

Samma läsare som Mitt i har pratat med berättar att festerna kan pågå fram till klockan sju eller nio på morgonen.

– Basljudet är rejält högt och det går inte ens att titta på tv. Jag har ringt stadsdelsf­örvaltning­en men de hänvisar bara till polisen. Det enda polisen kan göra är att upplösa festen och dra ut sladdarna men det dras igång igen fort polisen har lämnat platsen.

Kommunpoli­s Jonas Jeffsell säger att det viktigt att festerna registeras.

– Ring 112 om man störs av detta, det är viktigt att allt blir registeras även om vi inte alltid tid att åka ut.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BASLJUD.
FOTO: MOSTPHOTOS BASLJUD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden