Mitt i Bromma

vanliga tricks av Madina Nabil

-

Ollie: Ett av de äldsta och kändaste tricksen i skejtvärld­en. Du får brädan att hoppa upp från marken, genom att med bakre foten trycka ner bakre delen av brädan hastigt samtidigt som du direkt efteråt drar främre foten framåt för att räta ut brädan till horisontel­lt läge igen. Det ultimata är att åkaren i luften placerar fötterna över skruvarna för att förhindra att brädan går itu vid landning.

Kickflip: En Kickflip betyder att du roterar och liksom ”spinner” brädan. Rotationsr­örelsen skapas av en ”kick” som du utför med framfoten. Rotationen sker ske runt kortsidan

av brädan, och brädan befinner sig som hastigast upp och ner för att sedan rotera tillbaka till ursprungsl­äget. Det finns flera variatione­r på Kickflip. Kickflip kallades först för ”Magic flip”.

Namnlöst freestyle-trick:

Madina Nabil visar ett tredje trick, som inte har något namn, utan som uppstått från all freestyleå­kning inom skejtandet genom åren och som kalllas för olika saker. Du står på marken med en fot och andra foten under brädan, hoppar sedan upp och försöker flippa runt brädan i luften. Brädan snurrar i sidled, med kortsidan som sin axel.

 ??  ?? fristående rail. Även för kickbike, BMX och inlines. Hitta hit: Pendeln till Kungsängen, buss till Ekhammarsk­olan.
Aktivitets­parken (Stjärnpark­en). Asfalt med skejthinde­r. Även för kickbike, BMX och inlines. Hitta hit: Pendeln till Bro. Gå 400 meter. Idrottssti­gen 15.
Madina Nabil fastnade för skateboard efter bara ett halvår i Sverige.
SIGTUNA
Sigtuna skatepark. Stor ramp och street-yta med många olika objekt. Belysning. Hitta hit: Pendeln till Märsta, buss mot S:t Pers skola. Gå 600 meter. John Åkerlunds väg 10.
fristående rail. Även för kickbike, BMX och inlines. Hitta hit: Pendeln till Kungsängen, buss till Ekhammarsk­olan. Aktivitets­parken (Stjärnpark­en). Asfalt med skejthinde­r. Även för kickbike, BMX och inlines. Hitta hit: Pendeln till Bro. Gå 400 meter. Idrottssti­gen 15. Madina Nabil fastnade för skateboard efter bara ett halvår i Sverige. SIGTUNA Sigtuna skatepark. Stor ramp och street-yta med många olika objekt. Belysning. Hitta hit: Pendeln till Märsta, buss mot S:t Pers skola. Gå 600 meter. John Åkerlunds väg 10.
 ??  ??
 ??  ?? Madina Nabil visar tre tricks.
Madina Nabil visar tre tricks.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden