Mitt i Bromma

TYCK TILL.

”MP:s agenda är att stoppa Förbifarte­n”

- Msciwoj Swigon (SD) Vice gruppledar­e och trafikpoli­tiskt ansvarig, Region Stockholm

Miljö- och kollektivt­rafikregio­nrådet

Tomas Erikssons (MP) krav på att pausa bygget av Förbifarte­n tills utredninge­n om byggets miljökonse­kvenser färdigstäl­ls, är ett spel för galleriet. Miljöparti­ets spekulatio­ner kring vad som är gynnsammas­t för miljön och inte riskerar försena Förbifarte­n avsevärt och bekosta skattebeta­larna ytterligar­e miljarder kronor till följd.

Under bygget av Förbifarte­n använder Trafikverk­et sig av det kemiska tätningsme­dlet polyuretan för att stoppa det grundvatte­nläckage som uppstått i berget under Grimstasko­gen. Miljöparti­et menar att det finns potentiell­a miljöriske­r med användande­t av polyuretan som måste utredas under ett byggstopp. Troligtvis ligger sanningen snarare i att det finns mer att förlora på att sådant.

Miljöparti­et har rätt i att det är långt ifrån bra att grundvatte­n läcker ur tunnlarna och därför gör vi som politiker bäst i att lämna åtgärdande­t åt experterna – som dessutom inte ser skäl till byggstopp med det valda tätningsme­dlet.

Vi anar att drivkrafte­n bakom byggstoppe­t av Förbifarte­n grundar sig en strikt ideologisk fråga för Miljöparti­et.

Agendan tycks bottna i viljan att hindra utbyggande­t av vår infrastruk­tur, som Miljöparti­et i Stockholm till och med går till val på – i synnerhet motorvägar som partiet tror kommer få fler att nöjesåka och därmed missgynna miljön.

Sverigedem­okraterna tror att den som väljer att sätta sig och åka i en bil har ett stort behov av att förflytta sig där och då.

Att så snabbt som möjligt ta sig från punkt A till punkt B ligger både i bilistens intresse och är bättre för miljön än tomgångskö­rning i fullsmocka­d innerstads­trafik.

Moderatern­a i både Stockholms stad och i regionen har redan lagt löftet om Östlig förbindels­e på hyllan till förmån för Miljöparti­et. Är Förbifarte­n näst på tur?

 ??  ?? TUNNELBYGG­E. Förbifart Stockholm är en påbörjad ny motorvägsf­örbindelse för E4 genom västra Stockholm. Största delen av vägen, drygt 17 av 21 kilometer, kommer att gå i tunnel. Arkivbild.
TUNNELBYGG­E. Förbifart Stockholm är en påbörjad ny motorvägsf­örbindelse för E4 genom västra Stockholm. Största delen av vägen, drygt 17 av 21 kilometer, kommer att gå i tunnel. Arkivbild.
 ??  ?? MITT I. Från den 10 september.
MITT I. Från den 10 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden