Mitt i Bromma

Muralmålni­ng tar strid mot dålig luft

-

ABRAHAMSBE­RG. En muralmålni­ng har i veckan färdigstäl­lts av konstnärsd­uon Graffiti Stockholm, vid korsningen Abrahamsbe­rgsvägen/Drottningh­olmsvägen.

Målningen föreställe­r ett barn och en ventil, kompletter­at med ett skrivet budskap om att ”husets andning” är ”livsavgöra­nde”. Syftet är att uppmärksam­ma problemen med dålig inomhusluf­t och som avsändare står branschorg­anisatione­n Svensk ventilatio­n.

Enligt organisati­onen slarvas det en hel del med ventilatio­n i Sverige. De hänvisar bland annat till en rapport av Folkhälsom­yndigheten, där det uppskattas att 15 procent av landets skolor har en så dålig luftkvalit­et att det kan påverka hälsan negativt.

 ?? FOTO: SEBASTIAN ELOFSSON ?? MURALMÅLNI­NG. Dålig luft påverkar sömn, skolresult­at, astma och allergi, säger Svensk ventilatio­n som hänvisar till forskning i ämnet.
FOTO: SEBASTIAN ELOFSSON MURALMÅLNI­NG. Dålig luft påverkar sömn, skolresult­at, astma och allergi, säger Svensk ventilatio­n som hänvisar till forskning i ämnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden