Mitt i Bromma

Barn i Ängby är bäst på pallkrage

- NORRA ÄNGBY Alexander Kuronen 070-787 20 73 alexander.kuronen@mitti.se

Blir man inte grön av avund så säg? Ängbybarne­ns förskolor briljerade så in i Norden när den mest kreativt pyntade pallkragen skulle koras.

Barnen på Blomstermå­la är vana vid att visa prov på gröna fingrar. I våras uppmärksam­made Mitt i ett annat jordnära projekt på förskolan: Plantera mera, där ungarna bland annat fick adoptera plantor och växter av allmänhete­n.

Men även den kanadensis­ka barnboken Tims trädgård sådde ett lyckosamt frö till inspiratio­n. När butikskedj­an Plantagen utlyste sin pallkraget­ävling var det just denna värld som de små trädgårdsm­ästarna gick samman för att skapa.

– Det vi tänker gjorde det så himla framgångsr­ikt i lådan var att alla kunde vara med och göra det de tyckte var kul, säger förskollär­aren Eva Lindström.

I tävlingen deltog barn från både Sverige, Finland och Norge. Först tog Blomstermå­la hem den svenska delsegern – därefter hela tjottaball­ongen. Sammanlagt blev det 20 000 kronor i prispengar.

Investerar i mer grönt

Och inte nog med det. Andraplats­en i tävlingen togs hem av Birkamynte­t, också det en av Ängbybarne­ns förskolor. Där var belöningen 5 000 kronor.

– Nu har vi verkligen en grund ekonomiskt för att kunna köpa pallkragar, växthus och driva det vidare. Det känns superkul, säger Eva Lindström om Blomstermå­las framgång.

Och hur reagerade barnen på segern?

– Barnen tyckte att det var jättekul. Jag vet inte hur mycket de kan relatera till Norden och så, men att vinna är ju roligt.

 ?? FOTO: EVA LINDSTRÖM ?? SEGRARBIDR­AGET. Tomater, lerfigurer, kottar och lökar var några av beståndsde­larna i det vinnande konceptet Tims trädgård.
FOTO: EVA LINDSTRÖM SEGRARBIDR­AGET. Tomater, lerfigurer, kottar och lökar var några av beståndsde­larna i det vinnande konceptet Tims trädgård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden