Mitt i Bromma

Så cyklar vi i dag i Stockholm

-

Handelskam­marens 10 förslag:

Accelerera utbyggnade­n av det regionala cykelvägnä­tet. Förbättra tillgängli­gheten och säkerheten även för de kommunala näten. Utöka antalet offentliga cykelparke­ringar. Stöd utveckling av privata cykelparke­ringar. Stärk stödet mot cykelstöld­er. Nytt regelverk för delningsfo­rdon inom mikromobil­itet (bland annat elsparkcyk­lar). Ställ om delar av gatuparker­ingarna till mikromobil­itetsparke­ringar (bland a nnat elsparkcyk­lar). Ökad planerings­kompetens för cykling. Utbilda cykelmekan­iker. Satsa på cykellogis­tik.

Målet för 2030:

1. 2. 3. 4.

5.

6.

7. 8.

9.

10.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? BRA FÖR STAN.
Att fler börjar transporte­ra sig med cykel i stället för bil är viktigt för Stockholms framtid. 7 procent av resorna i länet görs på cykel. 300 000 cykelresor görs per dag i länet (200 000 i Stockholm stad).
11 procent av alla arbetsreso­r görs på cykel.
20 procent av resorna i länet ska genomföras med cykel.
70 procent av befolkning­en ska cykla till sina arbetsplat­ser på under 30 minuter.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN BRA FÖR STAN. Att fler börjar transporte­ra sig med cykel i stället för bil är viktigt för Stockholms framtid. 7 procent av resorna i länet görs på cykel. 300 000 cykelresor görs per dag i länet (200 000 i Stockholm stad). 11 procent av alla arbetsreso­r görs på cykel. 20 procent av resorna i länet ska genomföras med cykel. 70 procent av befolkning­en ska cykla till sina arbetsplat­ser på under 30 minuter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden