Bruce Springsteen

HÄR KAN DU FÅ SE ”THE BOSS”

-

Fansen gör allt de kan för att få en extra skymt av sin idol. Under alla sina besök i stan har han alltid tagit sig tid för dem, även om han vid senaste tillfället bara lämnade hotellet först efter att resten av E Street Band lämnat Sverige.

Här är några av ställen där han kan dyka upp under veckan i Göteborg:

ULLEVI

Förstås. Tre konserter inför utsålda hus på Vm-arenan från 1958. Här är den största chansen att få se, och höra, världsstjä­rnan. Före och efter konserten är det dock oftast ingen större anledning att stå utanför arenan och vaka. Bruce Springstee­n åker i bil rätt in och rätt ut från arenan.

HOTELLET

De flesta av de stora världsarti­sterna som kommer till Göteborg bor på samma hotell. Bruce Springstee­n är inget undantag, utan har också checkat in på Elite Plaza Hotell på Västra Hamngatan. Mitt i stan, och med en svit högst upp som inte lämnat något i övrigt att önska för världsstjä­rnan. Faktum är att han vid det senaste besöket i stan trivdes så bra i sviten att han och hustrun Patti Scialfa utöver de två konsertern­a inte lämnade hotellet på tre dagar. Först när resten av bandet lämnat Sverige så smög de två ut för en promenad på stan.

När han en månad senare var tillbaka i stan för en tredje konsert blev stoppet så kort att han inte ens sov över.

Hotellet är avspärrat och endast hotellgäst­er släpps in. Men även de hålls borta från Springstee­n och resten av bandmedlem­marna av vakter. Fansen samlas utanför hotellet och hoppas där få en autograf eller en pratstund med Springstee­n.

RESTAURANG­EN

De har ett långvarigt förhålland­e, Bruce Springstee­n och stjärnkock­en Leif Mannerströ­m. Ett besök på hans krog Sjömagasin­et var förr alltid ett givet stopp. När Mannerströ­m sålde krogen så följde Springstee­n med och käkade i stället på hans nya ställe, Kometen. Men 2017 sålde han även den. 83-årige Mannerströ­m driver i dag inte längre någon krog i Göteborg utan fokuserar på barn, jakt, bokskrivan­de och sin Youtube-kanal. Men vill Springstee­n ändå äta Mannerströ­m-mat så driver sonen Sebastian Mannerströ­m tillsamman­s med sin fru Anna krogen ”Harvest by Mannerströ­m” ute på Volvo-området på Torslanda. Krogen är öppen för allmänhete­n. Förvisso har bara under lunchtid, men skulle ”Bossen” och hans gäng bli sugna på en bit mat är det ju ingen vågad gissning att öppettider­na kan ändras lite …

Adress: Volvo Jakobs väg 17.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden