Bruce Springsteen

Annettes turné 2023

-

1 februari — TAMPA

”Vilken öppning på denna turné. En magisk kväll på första parkett, gick in i arenan som nummer 10. Lite premiärner­ver hos Bruce och bandet kan kännas. Bruce har regisserat denna föreställn­ing på sitt perfekta sätt, med bra låtval och blandning. Glad över att få se honom och bandet igen och han verkade glad över att se mig. Han pekade på mig och lämnade över sitt munspel. Åker vidare varm i hjärtat.”

3 februari — ATLANTA

”Bruce och bandet känns lite mer bekväma. Jag har tillsamman­s med mina fyra vänner i Atlanta ”Put on your best dress baby, and darlin’, fix your hair up right”, som vi får höra i ”Out in the Street”. Vi bär t-shirts med texten ’We swore forever friends’ och Bruce är den som bjuder in till party. Han får med sig hela publikhave­t, även de som sitter bakom scenen.”

5 februari — ORLANDO

”Tillbaka till Florida och värmen för nästa spelning. Mottagen på flygplatse­n av ännu en vän, boende med pool och krokodiler intill… Även om setlistan är nästan densamma är det skillnad på publiken. Riktigt bra energi gör att showen lyfter ännu ett snäpp. När de spelar ’Johnny 99’ och är det bra drag och publiken står upp. Lycklig över att få höra ’Nightshift’ för tredje gången, en låt som är så bra live.”

7 februari — HOLLYWOOD, MIAMI

”En kväll i den minsta arenan på turnén, Hard Rock-hotellet med 7 000 i publiken. Fick höra låten ’Ghost’ för första gången live, en låt som skrevs till den avlidna saxofonist­en Clarence Clemons. Ett speciellt ögonblick. Vid ’Out in the Street’ missade Bruce en textrad och sa ’I f---ed it up’ med ett stort leende. Även det bästa bandet kan göra fel.”

28 & 30 april — BARCELONA

”Äntligen på väg igen. Finbesök av Barack Obama och Steven Spielberg i publiken. Första kvällen är deras fruar uppe på scenen och spelar tamburin med Patti Scaliafa under ’Glory Days’. Riktigt bra energi i denna gamla utomhusare­na. Så glad över att ha upptäckt en ny låt. ’Mary’s place’ växer och växer ju mer jag lyssnar på den.”

5, 7 & 9 maj — DUBLIN

”Gillade den andra kvällen bäst och ville inte att den skulle ta slut. Bruce valde att starta med andra låtval, drog igång kvällen med ’My Love Will Never Let You Down’ och fortsatte med ’Death to my hometown’ När han spelade ’Mary’s place’ och en annan glad låt, ’Pay me my money down’ dansade publiken loss. När han frågar om vi vill gå hem svarar alla ’Noooooo!’. Danny Clinch var på plats och fotade. Glory days, helt enkelt.”

18 maj — FERRARA

”Mindre stad utanför Bologna där Bruce Springstee­n aldrig spelat förut. Den lerigaste konsert jag någonsin varit på. Jubel kom från kön när hölass kördes in till området. Klafsade med plastpåsar på fötterna fram till scenen på det stora fält där konserten hölls. Helt okej spelning, setlist lika som föregående konserter.”

27 maj — AMSTERDAM

”Flyget landade 22.00 och jag åkte direkt till arenan för att få ett könummer. Möttes av en sådan värme från mina vänner. Bruce inledde återigen konserten med ’My Love Will Let You Down’ och ’Death to My Hometown’. Den här kvällen kändes det som att Bruce var lite mer spontan. Han bjöd mer på sig själv och hade publiken närmare sig. Han fick hjälpas upp efter att ha ramlat men allt gick bra. Och han körde på med ännu mer energi efteråt. Jag längtar nu ännu mer till Ullevi.”

 ?? ?? Annettes utsikt från första parket i Dublin.
Annettes utsikt från första parket i Dublin.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden