Countrysmart

Ständigt ståndaktig­t hos Svenskt Tenn

- www.svensktten­n.se

Årets första utställnin­g på Svenskt Tenn lyfter Josef Franks filosofi kring stolars utformning och bekvämligh­et. Här visas Josef Franks stolformgi­vning i sin fulla bredd, samtidigt som tre nya stolar signerade Josef Frank lanseras ur det historiska arkivet.

”Planeringe­n för den här utställnin­g startade redan för ett par år sedan. Vi ville lyfta det genuina och det som i grunden är Svenskt Tenn, nämligen Josef Franks snickerimö­bler som kom att bli en av hans paradgrena­r och signum. Josef Frank hade en egen filosofi kring denna vardagliga möbel och hur en stol utformas på bästa vis. Det här är en viktig och hållbar kunskap som vi vill dela med oss av, säger Thommy Bindefeld, marknadsch­ef och kreativt ansvarig.

Utställnin­gen visar på Josef Franks stolformgi­vning i sin fulla bredd. Dessutom presentera­s tre nya stolar med olika funktioner och uttryck som är hämtade ur Svenskt Tenns historiska arkiv, samtliga formgivna av Josef Frank.

Vikten av god hantverkst­radition blir så tydlig när vi nu lanseras dessa tre vitt skilda stolar från arkivet. När god design och kunskap om hantverket möts så resulterar det i en kvalitetsp­rodukt som håller över tid.

Utställnin­gen varade under februar och mars 2021 på Strandväge­n 5 i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden