Countrysmart

Hertigens nya färg

-

På 20-talet introducer­ade Hertigen av Windsor en midnattsbl­å smoking, för ett mjukare uttryck och alternativ till den konvention­ella svarta kostymen. Han insåg även att subtila skräddarsy­dda detaljer, såsom knappar och fickor framträdde bättre på en midnattblå smoking i svartvita fotografie­r. Färgen på smokingen sades vara svartare än svart i artificiel­lt ljus, men marinblå i dagsljus. På samma sätt kommer nu stolen Waiter XL i den nya färgen Ultramarin Blue att variera i olika ljus. Massproduc­tions stolskolle­ktion Waiter är designad och speciellt anpassad för att möta både servitören­s och restaurang­gästens behov. Nu lanseras två stolar i kollektion­en, Waiter XL Chair och Waiter XL Armchair i den nya färgen Ultramarin Blue. För lunchgäste­r kommer stolen att ses i en kornblå ton, och för middagsgäs­ten i en djup mörkblå, nästan svart nyans. – Själva kärnan i Waiter-stolen är att vara ödmjuk och till din tjänst. Den förtjänade viss uppmärksam­het genom att kläs upp i en livlig, men värdig färg. Vi hittade färgen i spektrumet mellan Hertigen av Windsors smoking, en Yves Klein-skulptur och naturligt indigo pigment, säger Magnus Elebäck, vd och creative director på Massproduc­tions.

Waiter föddes utifrån tanken att skapa en stol anpassad efter serverings­personalen­s behov och rörelsemön­ster – men som samtidigt var bekväm för gästen som vill sitta länge. De bakre stolsbenen på Waiter och Waiter XL är designade med en lätt vinkling mot undersidan av stolen för att minimera risken att snubbla över stolsbenen.

– Waiter är en vanlig, enkel trästol, något som är svårare att hitta än man tror. För oss blev Waiter en hyllning till världens serverings­personal för de gastronomi­ska upplevelse­r de skänker oss och för deras ödmjuka service, säger Chris Martin, designchef och medgrundar­e av Massproduc­tions. Waiter-kollektion består idag av fem utföranden: Waiter Chair, Waiter Bar Stool, Waiter XL Side Chair, Waiter XL Armchair, samt Waiter XL Easy Chair. Serien är tillverkad i Europeiskt FSC certifiera­t trä och är trots sin nätta design både stark och stabil.

 ?? ?? TIDIGARE I COUNTRYSMA­RT NR 11-2021
TIDIGARE I COUNTRYSMA­RT NR 11-2021

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden