Countrysmart

Öppen för allt!

-

Oj, så mycket vi skulle lära oss medan pandemin rusade fram som på räls med tusen och ett stickspår. Den hittade sina vägar ock kryphål överallt och värst av allt vore det att bli fast någonstans i världen och satt i karantän. Hemska tanke! Och just på den ö, i den stad eller landsdel som man helst av allt vill vara. Men sånt är livet – ofta säger det ena mot det andra. Vad ska vi utomlands att och göra när vi har så mycket fint hemma? Skogar, berg och dalar. Strand, hav och öppna landskap att trivas i. Och så var det ju klimatfråg­an också. Om inte annat en bra ursäkt för att slippa trassla på servicelös­a flygplaste­r. Men Sverige har snöblandat regn också och dagar svarta som natten när solen knappast ids gå upp. Det är då det händer och sista minuten till solen är en knapptryck­ning bort. Så fick det bli och första dagen vid poolen läser jag en kulturkrön­ika i en av tabloidern­a – tack för det Readly –att medan arbetarkla­ssen åker på charter (fantasilös­t!) bokar medelklass­en reguljärfl­yg och hyr lägenheter på orter där det inte är ”så turistigt” och överklasse­n har förstås sina hus i Frankrike att bege sig till. Fattas bara.

Den strikta kategorise­ringen kanske är rätt, men efter en chartervec­ka på Gran Canaria är det svårt att veta säkert. Här fanns ladies som solat sig genom livet, golfande märkessnob­bar och stora magar och kraftiga bringor under T-shirt med tryck. Trendiga par och kvinnor som skrattat sig hesa och laptopjobb­are med näsan på skärmen. Och en välkänd profil inom kultursver­ige vars namn inte behöver vara med här. Gäller bara att vara öppen för allt och prova innan man förkastar. Läs mer om det!

Öppen i sin design var också fantastisk­a Vivianna Torun BülowHübe, världsberö­md för sina verk i silver. Men ändå mest för klockan med öppet armband och utan siffror. Själv fick jag en gång för länge sedan en sådan och inte förrän jag läste Ann Westins bok visste jag något annat än att den var av märket Jensen. Läs Kina Anderssons intervju med Ann Westin som har skrivit boken om Torun!

Öppen för allt är som vanligt Karl Fredrik och efter sin succé med vinterrosé gör han klart att hyacinter är en av vårens bubblare i både rabatter och krukor. Och Susanna Widlundh har öppnat sitt förråd av upplevelse­r från världen trädgårdar och den här gången bjuder hon in till Villa Gamberaia i Toscana. Se och läs! Och nu – fortsätt framåt med öppet sinne!

 ?? ??
 ?? ?? God läsning! KRISTINA FRÖLING Chefredakt­ör
God läsning! KRISTINA FRÖLING Chefredakt­ör

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden