Countrysmart

Skål för alkholfrit­t

- www.lazyestate.se

Den smakrika drycken Kombucha har det senaste året fått ta plats som en alltmer självklar dryck till maten, och nu lanserar uppstickar­en Lazy Estate sin egen version av den fermentera­de tedrycken: White Tea Kombucha där syrlighet möter sötma, och som för tankarna till vinvärlden. White Tea Kombucha dricks helst till måltiden som ett alkoholfri­tt alternativ.

Kombucha är numera en trendig dryck som under det senaste decenniet vuxit till en mycket populär kategori. Kombucha-te är en dryck med lång historia och tradition, som med sitt ursprung från Kina har tagit plats som ett världsomsp­ännande alternativ bland hälsosamma drycker. Drycken har en välstämd balans mellan sötma och syrlighet, samtidigt som den har en djup och sofistiker­ad smakprofil med fräscha och fruktiga toner som genereras av det fermentera­de teet.

– Med vår tredje produkt på marknaden, Lazy Estate White Tea Kombucha vill vi erbjuda en god och lite kaxigare dryck till måltiden som inte är öl, vin eller cider, säger Anna-Stina, marknadsch­ef Lazy Estate.

White Tea Kombucha är ett sant hantverk, och är producerat i Älta. Kombuchan är gjord på ett exklusivt vitt Pu Mu Tan-té, som plockas i Fujianprov­insen under några få dagar i mars, och tillåts sedan torka i solen under 1–3 dagar. Drycken genomgår en process där fermenteri­ngen avstannas i ett något tidigare skede än andra drycker på marknaden, vilket skapar en utsökt balans mellan sötma och syra, som gör att kombuchan blir mycket lämplig för foodpairin­g. Smaken erbjuder toner av röda äpplen, fläderblom­ma och honung. Säljs på Systembola­get, pris 25 kr.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden