Countrysmart

Mikaels lunchkyckl­ing

Den här rätten är stort uppskattad bland våra lunchgäste­r på Gastro Gaspari. Och inte så komplicera­d att göra! Recept 4 personer.

- RECEPT MIKAEL FEUK • FOTO KRISTINA FRÖLING

Du behöver

kycklingbr­öst 4 st broccoli 4 st potatis 120 gram/person jordnötter 4 matskedar machesalla­d 40 gram körvel 20 gram lime 1 st limeblad 10 st kycklingsk­y 2 dl bikarbonat 1 tesked

Gör så här

Börja med att vacuumpack­a kycklingbr­öst och baka i sous vide på 61° under två timmar. Om du inte har en vacuumpack­are och en sous vide kan du vira in kycklingbr­östen tätt i plastfilm och baka i ugn 60° i 2-3 timmar.

Under tiden kokar du kycklingsk­yn med juice från en halv lime samt limebladen. Sila sedan bort bladen.

Rosta hälften av broccolins buketter med olja, salt och socker på 220° ugn tills de är klara efter 8-10 minuter.

Rosta potatis i ugn med olja och salt tills färdiga – ca 15 minuter.

Koka upp vatten med lite salt, socker och 1 tesked bikarbonat och koka 2 st nerskurna broccolis i blandninge­n tills de är färdiga. Kör dem sedan i mixer.

Sedan grovkrossa­r du jordnötter­na, plockar körvel och machésalla­den. Ta ut kycklingen ur plasten och stek i smör tills de är gyllenbrun­a.

Stek resten av broccolin och potatisen med smör. Arrangera allt på tallrik och avsluta med sås!

 ?? ?? Mikael har flera internatio­nella meriter i sin CV. Han har i stenhård konkurrens kvalat in till Årets Kock 2019 och 2020. Tävlat i matlagning har han gjort sedan han var 20 år, och under nästan tio år var han med och tävlade i laget Skåne Kulinar som vunnit både guld i VM och OS. Han har medverkat i gästspel med bland andra Tommy Myllymäki, och han har deltagit i Worlds Chef Tour mot hunger i Sydafrika för att samla in pengar till barnhem.
Mer om Mikael Feuk finns att läsa i nummer 7-2020 av Countrysma­rt.
www.gastrogasp­ari.se
Mikael har flera internatio­nella meriter i sin CV. Han har i stenhård konkurrens kvalat in till Årets Kock 2019 och 2020. Tävlat i matlagning har han gjort sedan han var 20 år, och under nästan tio år var han med och tävlade i laget Skåne Kulinar som vunnit både guld i VM och OS. Han har medverkat i gästspel med bland andra Tommy Myllymäki, och han har deltagit i Worlds Chef Tour mot hunger i Sydafrika för att samla in pengar till barnhem. Mer om Mikael Feuk finns att läsa i nummer 7-2020 av Countrysma­rt. www.gastrogasp­ari.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden