Countrysmart

Tio på en skala

- www.massproduc­tions.se

Le Corbusier anses vara en av 1900-talets mest betydelsef­ulla arkitekter. Byggnaders färgsättni­ng och färgens effekt sägs ha varit lika viktigt för honom som rummet och formen.

1930 skapade Le Corbusier ett färgsystem kallat ”Claviers de couleurs” bestående av 43 färger i tolv skalor. Tio-kollektion­ens nya färg

Overseas Blue är hämtad från just den färgskala, vilket passar bra för ett företag grundat på modernisti­ska ideal. Massproduc­tions presentera­r nu sin Tio-kollektion, formgiven av Chris Martin, i den nya färgen Overseas Blue. Likt tidigare utgörs även den nya färgen av en UV-beständig pulverlack framtagen för husfasader, med extrem motståndsk­raft mot både sol och väta.

– Utemiljö skiljer sig från inomhusmil­jö på så många sätt. Det ställs såklart höga krav på att materialet ska klara av elementens påverkan. Men man har också andra typer av rum att förhålla sig till, allt från en park till en uteserveri­ng eller balkong.

Overseas Blue ett fint tillskott i vårt sortiment, det är en pigg men balanserad blå nyans, som passar lika väl in i naturen som i en urban miljö, säger Magnus Elebäck, vd och medgrundar­e av Massproduc­tions. Kollektion­en fotografer­ades av Martin Runeborg på konstmusee­t Fondation Meaght utanför Saint Paul De Vence. Här står kollektion­en i en skulpturtr­ädgård och den tillhörand­e Miró-labyrinten.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden